Да ли је петак најпродуктивнији дан у недељи? (петак, 21. април)

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Apr.2023, 07:01

Да ли је петак најпродуктивнији дан у недељи? (петак, 21. април)

Петак је најмање продуктиван дан у недељи. Сви смо уморни, радна недеља се завршава и мисли нам лутају, размишљамо о проводу и одмору, расејани смо и једва чекамо да се заврши радни дан да можемо да одморимо. Фото: Градске инфо Иако није продуктиван дан, петак је дан када је најбоље >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да се пријавите за посао, јер показујете да сте задржали мотивацију током читаве недеље.
У Новом Саду петак је идеалан дан и за провод, то знамо већ годинама.
Истражили смо за вас шта се све дешава у Новом Саду данас и ево како можете да проведете овај петак у нашем граду. Важно је да знате да због одржaвања 46. Планинарског маратона на Фрушкој гори одређена је привремена измена режима саобраћаја.
Од петка 21. априла од 12.00 часова, до недеље 23. априла до 20.00 часова одређује се привремена забрана одвијања саобраћаја и забрањује се паркирање моторних возила у делу пута Сремска Каменица – Поповица, од одвајања Мајданске улице до аутобуске окретнице на Поповици.
Забрана заустављања и паркирања се не односи на приоритетна возила, возила станара, возила учесника маратона и службена возила маратона.
Фото: PrtSc/new.gigstix.com У суботу, 22. априла од 6.30 часова до 14.00 часова одређује се привремена забрана одвијања саобраћаја и забрањује се паркирање моторних возила на Фрушкогорском путу у Сремској Каменици, од раскрснице овог пута и обилазнице око Сремске Каменице до Мајданске улице на Поповици, и привремена забрана саобраћаја на путу за Поповицу, код Мошине виле.
Забрана заустављања и паркирања се не односи на возила Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“, аутобусе и комби возила учесника маратона, возила станара, приоритетна возила и службена возила маратона.
Поред измена режима саобраћаја због одржaвања 46. Планинарског маратона на Фрушкој гори до 23. априла привремено се мења и режим саобраћаја  због радова на санацији хаварије у раскрсници  Београдског кеја и Улице епископа Висариона. Фото: Градске инфо У току радова саобраћај ће се одвијати левом саобраћајном траком, према центру, због чега аутобуско стајалиште Београдски кеј/Марка Миљанова на линијама број 6 и 11Б неће бити у функцији.
Фото: PrtSc/new.gigstix.com Српски клавирски и електронски двојац, ЛП дуо, одржаће концерт у Градској концертној дворани 21. априла са почетком у 20 часова. Најпре формиран као традиционални камерни ансамбл који изводи дела класичне музике, састав је данас у извођачком и стваралачком смислу активан на пољу електронске, авангардне, филмске, телевизијске, позоришне и популарне музике.
У новије време се нарочито истичу у домену квантне музике, експерименталног жанра који покушава да истражи везе квантне физике и музичке уметности. Улазнице се могу купити на продајним местима „Gigstix-а“ или онлајн.
У Српском народном позоришту можете погледати две представе: Балет „Грк Зорба“ у 19:00 часова Представа „Крваве свадбе“ у 19:30 часова Позориште младих на репертоару има фанастичну представу „39 степеница“ од 19:30 часова. Фото: PrtSc/pozoristemladih.co.rs Генијални Хичкок, чувен по узбудљивим заплетима, направио је од авантуристичког романа бриљантан трилер. У представи четворо глумаца игра преко 30 ликова и маштовитим средствима увлачи публику у брзу,лудачку игру у којој доминира монтипајтоновски хумор.
Седма трибина из циклуса „Дневник о Црњанском“ у Културном центру Новог Сада од 18:00 часова. Реч је о првој трибини у 2023. години из програма које ће културни центар посветити нашем великом писцу, а акценат ће бити на сагледавању традиционалне културе и веровањима „народне религије” у „Сеобама” и рефлексијама усмене књижевности у различитим романима Милоша Црњанског.
Учествују: проф. Др Љиљана Пешикан – Љуштановић и др Настасја Писарев, уредница и модераторка програма.
Књижевни клуб Европа у организацији ЕУ Инфо поинта у Новом Саду одржаће се данас у Дигиталном омладинском центру, са почетком у 18 часова. Фото: Pixabay/divotomezove Овога пута тема разговора биће књига финске ауторке Сеље Ахве под називом Ствари које падају са неба. За овај роман ауторки је 2016. године додељена награда Европске уније за књижевност. Од тада, књига је продавана на територијама 24 различите земље, што је чини једном од интернационално најпрепознатијих финских романа.
Циљ Књижевног клуба Европа јесте да упозна домаћу публику са књижевним остварењима различитих европских земаља, као и културом истих.
Данас почиње „Новосадска цветна пијаца“ Фото: Градске инфо Покрет горана Новог Сада је пролећни циклус цветних пијаца започео и наставља у истом темпу. Данас, 21. априла и сутра, 22. априла, организују другу Новосадску цветну пијацу, на платоу испред Спенса.
На платоу испред Спенса ће се представити произвођачи цвећа, садница и опреме за хортикултуру, произвођачи меда и хране. Излагачи су спремни и има их још више пријављених тако да су организатори проширивали капацитете цветне пијаце.
Излагачи су припремили разноврсну понуду сезонског цвећа, садница четинара и лишћара, кактуса, перена, опреме за садњу и башту, нешто здраво и слатко и слано.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
Уживајте!
U razgovoru sa Vladimirom Martićem o autorskom delu „Dekaton“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је петак најпродуктивнији дан у недељи? (петак, 21. април) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.