У 2024. години обнова возног парка ЈГСП – нови плави аутобуси, дисплеји на стајалиштима и уређење простора око аутобуске станице (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jan.2024, 12:40

У 2024. години обнова возног парка ЈГСП – нови плави аутобуси, дисплеји на стајалиштима и уређење простора око аутобуске станице (ФОТО)

У 2024. години градски буџет предвиђа и делимичну обнову возног парка Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“, а биће унапређена и аутобуска стајалишта, као и простор око аутобуске станице. Фото: Градске инфо Планирина је набавка 5 зглобних и 10 соло аутобуса. Њиховом >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << набавком биће замењени дотрајала возила, а очекује се да ће се њиховом употребом смањити потрошња горива, као и потрошња резервних делова.
Уједно, новија возила гарантују и већу безбедност путника.
Вредност набавке ових 15 возила процењена је на 680 милиона динара.
Аутобуска стајалишта добиће информационе дисплеје који ће емитовати најновије сервисне информације, календар догађаја, најновије вести, знаменитости града у ком су медији постављени и временска прогноза. Фото: Град Нови Сад Такође, наводи се у пројекту, на овим екранима биће приказ увек актуелног реда вожње аутобуса за конкретно аутобуско стајалиште са додатним коментарима о сваком поласку аутобуса са почетног стајалишта, приказ времена долазака за аутобусе који су опремљени ГПС технологијом ослањајући се на податке са НСМАРТ платформе, интерактивни приказ рута и стајалишта на која стају аутобуске линије које саобраћају на конкретном аутобуском стајалишту, везу ка порталима од интереса како би корисници лакше приступили истима и додатно се информисали, централизовано управљање свим претходно наведеним информацијама, као и проширивање система и генерисање статистика и извештаја са web сервера.
За поставку 10 електронских информационих дисплеја из градског буџета биће издвојено 8,4 милиона динара.
Буџетом за 2024. годину планирано је и постављање нових надстрешница на аутобуским стајалиштима. Прецизније, 20 стајалишта која су тренутно на отвореном биће покривена у пројекту вредном 6 милиона динара.
Осим стајалишта широм града, пажња ће бити посвећена и простору на улазу у Главну аутобуску станицу. Фото: Град Нови Сад Простор од око 500 квадратних метара око станице биће уређен са посебним акцентом на особе са посебним потребама, како би прилаз и кретање корисника било олакшано.
Пројектом ће бити обухваћен и модеран мобилијар са клупама цветним површинама, жардињерам, а процењена вредност пројекта је око 12 милиона динара.
Peti novosadski most: Intenzivni radovi uprkos visokom vodostaju (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У 2024. години обнова возног парка ЈГСП – нови плави аутобуси, дисплеји на стајалиштима и уређење простора око аутобуске станице (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.