У 2023. години мање Новосађана рекло судбоносно “да” – бракови се најчешће склапају у мају, јуну и септембру, а ево шта вам је све потребно ак

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jan.2024, 17:29

У 2023. години мање Новосађана рекло судбоносно “да” – бракови се најчешће склапају у мају, јуну и септембру, а ево шта вам је све потребно ак

У 2023. години склопљено је 2.744 бракова, што је за 105 бракова мање у односу на 2022. годину. Новосађани се најчешће венчавају у периоду од маја до септембра. Фото: Pixabay/StockSnap Укупан број склопљених бракова на територији Града Новог Сада током 2023. године је 2.744 бракова, док је тај број >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за 2022. годину износио 2.849 склопљених бракова. Напомињемо да се број склопљених бракова односи на укупан број уписа у матичну књигу венчаних на територији Града Новог Сада, с обзиром на то да је од јануара 2019. године, овај орган у потпуности прешао на рад у програму „Регистар матичних књига“, који води Министарство државне управе и локалне самоуправе, и који нема техничку могућност да изрази број венчаних у Новом Саду, у односу на укупан број уписа у матичну књигу венчаних, у тај укупан број улазе и наши држављани венчани у иностранству.
Најпопуларнији месеци за стајање на “луди камен” Мај, јун и септембар су месеци током којих се најчешће склапају бракови, и може се рећи да су ти месеци “најпопуларнији” за венчања.
Склапање брака у општини само 500 динара Такса за општинско венчање у службеним просторијама је 500 динара, а ван просторија 9.000 динара. Уколико су оба супружника српски држављани, потребна је само лична карта за пријаву венчања.
Уколико је страни држављанин у питању, потребно је да се прибави одређена документација – извод из матичне књиге рођених, уверење о слободном брачном стању и пасош. Потребно је да документа буду прописно легализована и преведена на српску ћирилицу.
Ovog vikenda ćemo ispratiti januar kupanjem u Dunavu! (27. i 28. januar)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У 2023. години мање Новосађана рекло судбоносно “да” – бракови се најчешће склапају у мају, јуну и септембру, а ево шта вам је све потребно ако склапате брак са страним држављанином се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.