Пројекат „Вештина асертивне комуникације у борби против стреса 2023”

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Avg.2023, 15:00

Пројекат „Вештина асертивне комуникације у борби против стреса 2023”

У оквиру пројекта „Вештина асертивне комуникације у борби против стреса 2023” који се реализује у сарадњи са Градском управом за здравство у току јуна и јула 2023. године организована су предавања, где су учесници, пунолетни грађани Новог Сада, имали прилику да: Фото: Pixabay/Gerd Altmann – >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << препознају разлику између пасивног, асертивног и агресивног понашања
– препознају и мењају своје усађене мисаоне концепте
– формирају систем уверења којим вреднују своја лична, као и права других људи
– стекну вештине како да стекну више самопоуздања и сигурности
– стекну вештине како да појачају контролу над својим понашањем у односу на контролу других
– усвајају алате, вештине и технике помоћу којих могу лакше да се носе и превазиђу свакодневне стресне ситуације.
Пројекат је реализован кроз предавања у месним заједницама и фирмама са територије града Новог Сада, а едукатор је била Неда Терзић, доктор наука из области људских ресурса. Резултати су показали да грађани који су похађали тренинг немају раширену свест шта тачно представља асертивна комуникација, као и да неретко због личне, лоше комуникације са укућанима то преносе и на пословно окружење.
Осим тога, међу учесницима је детектовано и то да и на послу имају проблем да искажу своје мишљење због страха од реакције колега и надређених, те се поистовећују са њиховим мишљењем, иако се са истим не слажу.
Tetka dve bliznakinje organizuje humanitarni rođendan – Svi koji žele da pomognu, mogu da dođu danas na proslavu u Dunavski park

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пројекат „Вештина асертивне комуникације у борби против стреса 2023” се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.