Снови се остварују: Ускоро 200 километара на час од Новог Сада до Суботице (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Feb.2024, 10:47

Снови се остварују: Ускоро 200 километара на час од Новог Сада до Суботице (ВИДЕО)

Невероватном брзином реализује се пројекат изградње дела брзе пруге од Новог Сада до Суботице. Председник Србије, Александар Вучић, током гостовања на РТС-у најавио је да ће овај део пруге бити готов до септембра месеца, а након тестирања, први путници моћи ће да се превезу већ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << почетком децембра ове године. Фото: Војводина уживо Кинеске железнице улажу додатни напор и повећале су број база, као и опрему за полагање колосека, како би све било готово до краја 2024. године, рекли су Вучићу представници кинеских компанија „China railway international“ и „CCCC“, приликом обиласка радова, почетком фебруара месеца.
У видео прилогу погледајте како данас, из птичије преспективе, напредују радови на изградњи брзе пруге и на реконструкцији железничких станица:

Пројектом реконструкцијом и изградњом брзе пруге, предвиђена је и реконструкција девет железничких станица, (Нови Сад, Сајлово, Кисач, Степановићево, Змајево, Бачка Топола, Жедник, Наумовићево и Суботица), као и три нове станице са станичним капацитетима ( Руменка, Врбас и Ловћенац).
Фото: Војводина уживо На овој деоници брзе пруге биће изграђено укупно 49 подвожњака, надвожњака и других саобраћајних објеката. Фото: Војводина уживо Најимпозатнији и највећи објекат на траси брзе пруге је вијадукт у Врбасу, дужине 1,6 километра. Вијадукт ће бити двоколосечан, са размаком колосека од четири и по метра.
Сви стубови новог железничког вијадукта у Врбасу су армиранобетонски, док се челичним конструкцијама премошћава укупно осам распона, сваки дужине 48,7 метара.
Степен завршености градње Вијадукта је око 80 одсто и план је да буде завршен до краја марта 2024. године. Пројекат градње брзе пруге Нови Сад – Суботица се финансира из кредита кинеске Ексим Банке и буџета Србије. Радови су почели 1. јула 2022. године.

Деоница Нови Сад – Суботица дуга је 108,2 километра, а радовима је обухваћена изградња два колосека пруге до границе са Мађарском код Келебије. Укупна вредност радова износи 1,16 милијарди долара.
Радове изводи конзорцијум кинеских компанија „China railway international“ и „China communication construction company“.
Фото: Војводина уживо Када радови буду завршени, од Београда до Суботице, возови ће ићи сат и 15 минута, а од Новог Сада до Суботице биће потребно само 40 минута.
Фото: PrtSc/Instagram/ Infrastruktura žel. Srbije Тест возови за тестирање новопостављене брзе пруге стижу укоро, рекао је Алксандар Вучић гостујући на РТС-у. – Па то, људи, није иста земља. Волите ме, не волите ме, то је друга земља – рекао је Вучић.
Фото: Војводина уживо Od Rumenke do Novog Sada biciklom za 15 minuta – Završava se I faza radova na biciklističkoj stazi (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Снови се остварују: Ускоро 200 километара на час од Новог Сада до Суботице (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.