Шта нас очекује првог дана пролећа у Новом Саду? (понедељак, 20. март)

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Mar.2023, 08:00

Шта нас очекује првог дана пролећа у Новом Саду? (понедељак, 20. март)

Први дан пролећа ћемо дочекати уз могућу слабију кишу и температуру од 17 степени. Није лоше за први дан пролећа. И многа дешавања нас очекују данас, не смете их пропустити. Фото: Градске инфо Дом здравља “Нови Сад” данас обележава два веома значајна датума, Национални дан борбе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << против рака дојке и Светски дан оралног здравља.
Фото: Градске инфо И ове године Превентивни центар и Служба стоматолошке здравствене заштите обележиће овај датум јавном манифестацијом у ТЦ „Меркатор“ од 09:00 до 12:00 часова, следећим активностима:
Едукација жена за самопреглед дојки на торзо симулатору и упознавање са факторима ризика за настанак рака дојки Савети нашим суграђанима како се адекватним хигијенско-дијететским режимом може сачувати здравље уста и зуба Контрола шећера из капи крви Контрола висине крвног притиска и пулса Контрола телесне тежине и израчунавањем БМИ Подела здравствено васпитног материјала и анкетирање ће спровести ученици MC Vision Academy MST II/5 Јавно комунално предузеће „Новосадска топлана“ данас наставља са радовима на изградњи вреловода од Топлане „Север“ до Салајке у улицама Бранка Радичевићa и Ђорђа Зличића.
ОВДЕ погледајте у колико фаза су подељени радови.
Фото: Pixabay/Taken Поред радова на изградњи водовода у улицама Дежеа Костолањија и Нова 36 у насељу Ветерник, од данас и све до 22. марта доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја, због извођења радова на поправци коловоза у оквиру редовног одржавања Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције, који за циљ имају обезбеђивање услова за лакше и безбедније одвијање колског саобраћаја на територији Града Новог Сада.
Фото: Pixabay/ri А због радова на изградњи вреловодног прикључка за објекат на Тргу Доситеја Обрадовића (Биосенс институт), биће прекинута испорука топлотне енергије за грејање за објекте у следећим улицама:
Трг Доситеја Обрадовића 1, 2 Др Зоранa Ђинђића 2 Напомена: Нормализација у испоруци топлотне енергије за грејање очекује се истог дана, 20. марта, у раним послеподневним часовима.
Због радова на топловоду на раскрсници Јаше Томића и Кисачке аутобуске линије мењају трасу. ОВДЕ погледајте измене за 16 аутобуских линија.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
Фото: Pixabay/Bru-nO Представа „Док чекамо Годоа“ биће изведена у 21:00 час на Камерној сцени Српског народног позоришта.
Представа је настала као мастер рад Пеђе Марјановића на Академији уметности у Новом Саду.
Представа Јеванђеље по Ф. М. Достојевском биће одржана у 19.30 часова у Српском народном позоришту.
Свечано отварање изложбе и представљање стрипа „Крвави октобар 1941.“ Александра Зографа у 18 часова у Културној станици Свилара присуствујте представљању нашег и светски познатог аутора Саше Ракезића – Александра Зографа и свечаном отварању његове изложбе „Крвави октобар 1941.“
Свечаном отварању ће присуствовати и сам аутор, те ће неко од посетилаца (ограничени број) добити прилику да добије на поклон сам стрип по коме је креирана изложба, као и да им тај примерак стрипа потпише аутор ако то буду желели.
Изложба „Крвави октобар 1941.“ је са много успеха била премијерно представљена јавности у склопу „Мајских свечаности у Крагујевцу“ 2022. године, а након тога крајем исте године у Народној библиотеци Србије на Врачару. Цео стрип који чини изложбу објављен је у листу „Време“.
Изложба ће у Културној станици Свилара бити постављена до 29. марта, а публика је може посетити сваког дана од 10 до 20 часова.
Данас са почетком у 16 часова у сарадњи са Друштвом Словенаца “Кредарица” из Новог Сада у Америчком кутку Нови Сад (Кеј жртава рације 2б) одржаће се промоција књиге “Уз кафу” словеначке ауторке Барбаре Хануш, на којој ће присуствовати и сама ауторка.
“Уз Кафу” је збирка прича која читаоце води на испијање кафе старијих дама у старачком дому у малом приморском градићу. Са њима се враћамо у прошлост и схватамо да је дар који вам године дају – време. А старији у дому имају пуно времена. Седе уз кафу и разговарају. Једни са другима, али и свако за себе. Тамо је живот спорији, зачињен тренуцима заборава и присећања. Понекад, међутим, ток сећања прекида садашњост, догађаји који их повезују, а онда се смех и песма попут пожара шире у кружоку уз кафу.
Уживајте!
Top 5 “stanova na dan“ sa najboljim odnosom cene i kvaliteta u Novom Sadu!

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шта нас очекује првог дана пролећа у Новом Саду? (понедељак, 20. март) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.