У плану изградња новог Научно-технолошког парка 2 – вредност инвестиције 59 милиона динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Maj.2023, 13:03

У плану изградња новог Научно-технолошког парка 2 – вредност инвестиције 59 милиона динара

Данас је у потписан уговор за израду техничке документације за изградњу новог објекта у оквиру Научно-технолошког парка Нови Сад. Уговор је потписо директор Научно-технолошког парка Небојша Дракулић и директор фирме ДБА Ђорђе Бајило у име групе понуђача. Фото: nsuzivo.rs „Желео >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << бих да се захвалим председнику Покрајинске владе на подршци и директору НТП-а на указаној прилици и потписаном уговору. Ми као новосадска фирма смо почаствовани да учествујемо у оваквом пројекту. Већина људи која ће бити део овог пројекта су бивши студенти ФТН-а. Многи наши пријатељи раде у фирмама које су чланице НТП-а па смо стога узбуђени да пружимо наш допринос“ – рекао је директор фирме ДБА Ђорђе Бајило у име групе понуђача.
Фото: nsuzivo.rs Потписивању уговора присуствовао је и председник Покрајинске владе Игор Мировић који је овом приликом истакао:
Фото: nsuzivo.rs „За овај пројекат издвојили смо 59 милиона динара за припрему пројектне документације, новац је издвојила Покрајинска влада, за пројектовање НТП 2 који ће се налазити на локацији постојећих сала Машинског факултета иза зграде Урбиса. Заузимаће простор од око 30.000 квадратних метара и додатни простор са два нивоа испод земље за аутомобиле. Чиниће садржај и нови простор за потребе ФТН-а, за развојне центре компанија, али и за разне стартапове. Како се стартапови све више развијају тако и чине да су Војводина и Нови Сад развојни центар научних технологија, не само када је реч о нашој земљи, већ и у региону. Ми већ наредне године очекујемо подршку Владе Србије за финансирање изградње овог објекта са циљем да нове развојне компаније покажу све своје потенцијале. У новом НТП 2 ћемо имати и лабораторијску опрему коју у овом постојећем немамо. Надам се да ћемо успети да убрзамо ову процедуру и да већ у другој половини наредне године можемо започети изградњу Научно-технолошког парка 2.
Održan naučno – stručni skup o bezbednosti saobraćaja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У плану изградња новог Научно-технолошког парка 2 – вредност инвестиције 59 милиона динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.