Карневал бродова, пуно вина и ракије, нових фосила и антиквитета! Спој неспојивог овог викенда у Новом Саду! (субота, 2. и недеља, 3. септембар)

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Sep.2023, 07:00

Карневал бродова, пуно вина и ракије, нових фосила и антиквитета! Спој неспојивог овог викенда у Новом Саду! (субота, 2. и недеља, 3. септембар)

Први септембарски викенд је пред нама. Септембарски продужетак лета поклања нам могућност да уживамо у сваком дану и доживимо тренутке радости, спокоја и среће са нама драгим особама. Викенд који је пред нама је створен за уживање и добар провод. Фото: Градске инфо Ево шта нас >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << очекује овог викенда у Новом Саду:
Славећи крај летње и почетак зимске сезоне, ресторан Кубо сваке године у септембру месецу организује „CUBO FEST“.
Данас у 14:00 сата у Новом Саду почиње још један јединствени гастро фестивал ресторанског типа, у бајковитој башти ресторана Кубо. Уз дегустацију нових кулинарских специјалитета која припремамо баш за тај дан, окупљамо и доајене винске сцене различитих поднебља који представљају своје новитете, али и познате винске етикете уз диван музички програм за који је задужен композитор и џез пијаниста Александар Дујин.
Бранко Ђурић Ђуро, специјални гост овогодишњег Кубо фестивала, наступиће у недељу, 3. септембра у 21:00 час. Ђурологија је збирка Ђуриних размишљања која на забаван начин представљају све оно што га насмејава, али и нервира у данашњем животу.
Фото: Градске инфо У карневалској атмосфери, са пуно музике и забаве за целу породицу, Новосађани и гости Новог Сада уживаће у паради пловила која ће дефиловати Дунавом од Штранда низводно до плаже Официрац и назад до Пристана Градског зеленила преко пута Петроварадинске тврђаве где ће сви учесници наставити да се забављају уз музику тамбураша, дувачких оркестара, храну и пиће.
Поред катамарана на којима ће бити дувачки и тамбурашки оркестри, карневалску поворку ће чинити појединачни бродови и чамци чланова новосадских наутичарских клубова који ће добити заставице да оките своја пловила, бесплатне ваучера за пиво као и по две улазнице за “Новосадски Октоберфест” 6. и 7. септембра.
Програм Новосадског карневала бродова за данас: 15.30 – 16.00 Окупљање катамарана и чамаца код Штранда (ВК „ДАНУБИУС 1885“) 16.00 – Полазак Карневала бродова од Штранда ка Официрцу 17.30 – Повратак до Пристана Градског зеленила (путници са чамаца се искрцавају на обали а они који управљају пловилима враћају их у матичне марине и придружују се дружењу и наступима тамбурашких и дувачких оркестара) 17.30 – 23.00 – Наступи тамбурашких и дувачких оркестара и ДЈ-ева Фото: Градске инфо Ове суботе је трећи и последњи дан Пасаж феста. Цео програм фестивала за данас погледајте ОВДЕ.
Фото: Facebook.com Cross Atlantic Trio ће одржати целовечерњи концерт у новосадској Синагоги у суботу, 2. септембра од 20.00 часова, чиме ће бити обележен Европски дан Јеврејске културе. Јеврејска општина Нови Сад поклања овај концерт новосадској публици.
Фото: Градске инфо Cross Atlantic Trio, како му име каже, састављен је од три младих и перспективних гитариста европског и америчког порекла који су се окупили у Бечу.
Они су поставили за циљ да представе префињен сензибилитет и приступачност класичне музике широј, модерној публици.
Улаз на концерт је слободан!
На Новом насељу до недеље траје „21114 Филм фест“. Програм фестивала и репертоар филмова можете пронаћи на Фејсбук страници организатора.
Фото: Уступљена фотографија/Промо Љубитељи добре музике и Еx Yu носталгичари могу уживати на крову Променаде од 20:00 часова у концерту бенда „Нови фосили“.
Фото: new.gigstix.com Нови фосили један су од најуспешнијих поп-састава у регији, а њихова популарност не престаје ни након 50 година!
„Ја сам за плес“, „Кошуља плава“, „Да те не волим“, „Шути мој дјечаче плави“… само су неки од вечних хитова којима ће Сања, Маринко и Зец осигурати вече за памћење.
Након кратке летње паузе у недељу се враћа базар антиквитета и маркет недељом. Базар антиквитета одржава се у недељу 3. септембра од 9:00 до 15:30 часова, у СКЦНС Фабрици. Посетиоци ће бити у прилици да се упознају с понудом слика, сатова, старих предмета, монографија, књига, као и осталих предмета и објеката који су заокупили пажњу колекционара и љубитеља антиквитета.
Фото: Facebook.com Маркет Недељом је догађај који се одржава у СКЦНС „Фабрика“ од 16:00 до 21:00 час и окупља креативце и креативке који представљају своје ручне радове из области грнчарије, ткања, израде накита, гардеробе, едукативних играчака, разних декоративних и употребних предмета за дом.
У пријатном амбијенту овог пута представиће своје рукотворине и деца у Дечијој Фабрици – накит, цртежи, играчке…
Улаз за посетиоце на оба догађаја је слободан.
На платоу Спенса ће се  у недељу, 3. септембра, од 18 до 24 сата одржати Градски фестивала вина, ракије и пива. Фото: НовиСад2022/В. Величковић Уз разне произвођаче пива, вина и ракије служиће се и домаћи сухомеснати производи и домаћи сиреви. Цео фестивал биће пропраћен музичким програмом бенда „Two fingers“ и Ирине Бондареве, која ће отпевати дивне шансоне. Излагачи ће свим посетиоцима омогућити, поред продаје изложених специјалитета, дегустацију својих производа.
Уживајте!
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Карневал бродова, пуно вина и ракије, нових фосила и антиквитета! Спој неспојивог овог викенда у Новом Саду! (субота, 2. и недеља, 3. септембар) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.