Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Mar.2024, 15:11

Ђурић поново упитан о изградњи цркве на Лиману: План је да се уради верски објекат и меморијални центар којим би се одала почаст свима који

Претходних дана велику пажњу јавности привукао је план Градске власти да се на подручју Лимана, код Штранда, изгради православни храм. Фото: nsuzivo.rs/Pavle Pejić Овај предлог одлуке се нашао на данашњем дневном реду Скупштине града о коме се највише и разматрало.
Градоначелник Новог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Сада Милан Ђурић након што се саопштењем већ обратио о поменутој теми и навео образложење о предлогу одлуке, данас је поново упитан да образложи додатна спорна питања. -Зелена површина на којој се планира изградња је ливада која никада није била уређена. Преко ње грађани пролазе и иду на Кеј, тачније била им је пречица ка Кеју или се преко ње враћају с Кеја на Лиман. План је да се уради верски објекат, да са тим објектом и меморијалним центром одамо почаст свима онима који су страдали у Погрому јануара 1942. године. План је и да се та ливада уреди као зелена површина, чак је нека идеја да уместо мини голфа који се налази ту, а нико га не користи, направи дечије игралиште. Идеја је да се направи уређена зелена површина, коју ће сви грађани моћи да користе.
Председник одборничке групе Српске радикалне странке у Скупштини града Ђурађ Јакшић истакао је да подржавају изградњу цркве, као и да ће инсистирати и да се изгради парохијски дом.
-Коначно је дошло време да се Лиман крсти и да добије своју парохијску цркву и храм. На Лиману живи преко 30.000 људи, на Грбавици још најмање 25.000 и чињеница је да новоизграђени храм на Грбавици, као парохијска црква за Грбавицу и све Лимане, не може својим капацитетом да задовољи верске и духовне потребе грађана ова два велика новосадска насеља – навео је Јакшић.
Počela 49. Skupština Grada Novog Sada: Na dnevnom redu 41 tačka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ђурић поново упитан о изградњи цркве на Лиману: План је да се уради верски објекат и меморијални центар којим би се одала почаст свима који су страдали у Погрому 1942. године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.