Нова највиша зграда Новог Сада? На Подбари у плану солитер од 18 спратова (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Dec.2023, 13:00

Нова највиша зграда Новог Сада? На Подбари у плану солитер од 18 спратова (ФОТО)

На углу Улице Филипа Вишњића и Венизелосове улице на Подбари у будућности би могао да се нађе објекат висине 18 спратова, што би потенцијално могла да буде и највиша зграда у Новом Саду. Фото: PrtSc/Google Maps Наиме, на јавном увиду налазе се измене и допуне Плана генералне регулације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << зоне реконструкције у наслеђеним амбијенталним целинама у Новом Саду, прецизније, простора који обухвата угао две поменуте улице, а где се тренутно налази фирма Аутовојводина Агроуниверзал д.о.о.
На самом ћошку, до раскрснице, планира се изградња висинског репера, тачније вишеспратница чија висина према плану неће премашити 18 спратова.
Фото: PrtSc/JP Urbanizam Како се наводи у документацији, ова угаона локација је најповољнија јер не угрожава непосредно окружење сенком, а атрактивном архитектуром може бити нови репер овог дела Подбаре.
То би, ипак, могло да буде довољно да ово постане нови „највиши врх“ Новог Сада, како су постојеће највише зграде у граду такође 18-спратнице,  а у питању су куле на Лиману 4. Оне уз приземље, поменутих 18 спратова и поткровље уз елементе крова достижу висину од 75 метара.
Тренутни простор који је обухваћен планом користи се као складиште производа и паркинг, а на њему се налази неколико хала и претежно асфалтирана површина.
Фото: PrtSc/Google Earth Осим поменутог солитера, простор је генерално намењен стамбено-пословном простору. Остатали објекти неће премашивати висину од 8 спратова, а осим паркинга између зграда неопходно је и веће паркиралиште за станаре и кориснике у виду подземне гараже.
Више детаља доступно је свим Новосађанима на сајту ЈП „Урбанизам“, где се овај документ налази на раном јавном увиду све до 8. јануара 2024. године.
Novosadski neboderi – gde je Novi Sad „najviši“? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нова највиша зграда Новог Сада? На Подбари у плану солитер од 18 спратова (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.