Мало лошег времена, пуно смеха, доброг провода и одличне музике овог викенда у Новом Саду! (18. и 19. новембар)

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Nov.2023, 08:01

Мало лошег времена, пуно смеха, доброг провода и одличне музике овог викенда у Новом Саду! (18. и 19. новембар)

Временске прилике овог викенда нам нису идеалне, али нећемо дозволити да нас то поремети. Најављена температура за суботу је од 3 до 7 степени са могућим пљусковима. У недељу ће бити претежно облачно и хладно, а дневна температура ће бити од 2 до 8 степени. Фото: Градске инфо И можда >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << временске прилике нису најсјајније, али су зато дешавања у Новом Саду овог викенда више него сјајна.
Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду: Бесплатне циркуске радионице за најмлађе Новосађане – Циркус стиже у Соколски дом ове суботе.
У суботу 18. новембра, у гимнастичарској сали Соколског Дома, деца узраста од 7 до 15 година имаће прилику да упознају и испробају неколико циркуских дисциплина кроз вођене радионице.
Фото: Промо Откривајући технике жонглирања, ваздушне и партнерске акробатике, полазници ће уједно открити и нове границе сопствених могућности кроз вежбе и игре координације, оријентације, баланса, поверења и много чега другог.
Од 11:00 до 13:00 часова – млађа група (7 – 10 година)
Од 15:00 до 18:00 часова – старија група (11-15 година)
Добродошли су сви, а радионица је потпуно бесплатна!
Потребно је само пријавити се, што можете учинити слањем мејла на адресу office@sokolskidom.com , или позивом на број телефона 064 64 55 882.
Представа за децу „Успавана лепотица“ у Театрилу у недељу, 19. новембра. Фото: Facebook.com/pozoristance.teatrilo У зачараном краљевству спавају сви, осим две дворске луде. Они нам причају причу у недељу, 19. новембра од 17:00 часова у Театрилу како су Цар и Царица желели дете, и када су је добили десило се то да је зла вила преварила Ружицу да се убоде на вретено…
Ово је прича о одрастању, о поверењу и као и све бајке има свој срећан крај. Бајке су одувек биле, и биће ту да нас подсете да су поред добрих и лоши ликови присутни, као што то буде зла вила Грдана.
Порука ове представе је да је у љубави моћ , да уз љубав можемо да победимо све лоше што нам се нађе на путу али да је љубав рецепт уз који се најлепше спава и најлепше сања.
Представа траје 35 минута, инамењена је деци старијој од 3 године.
Клинци могу погледати и две представе у Позоришту младих овог викенда: Субота, 18. новембар од 11:00 часова представа „Бајка о витезу без коња“ Недеља, 19. новембар од 11:00 часова престава „Пук“ Викендом се добро једе, то сви знамо и мало ко кува. Ако сте од оних који не стављају шерпу на шпорет викендом, ево неких од предлога где да добро једете овог викенда.
Новосадски фестивал кобасице и чварака „Новембар Фест“, у суботу и недељу, 18. и 19. новембра на Сунчаном кеју (прекопута Дома Војске).
Фото: Промо Фестивал је познат по томе што успешно окупља произвођаче меса и сухомеснатих производа, али и љубитеље традиционалне војвођанске трпезе и квалитетне тамбурашке музике.
Посебна атракција, и ове године, биће такмичење у прављењу кобасица, где ће своја умећа укрстити тимови новосадских квартова и војвођанских места, фирми, медија и спортских клубова.
Време трајања фестивала оба дана је од 10 до 16 часова, док су тамбураши уживо од 12 до 16 часова.
18. и 19. новембра, атријум у Биг шопинг центру претвара се у рај за љубитеље слаткиша. Фото: bigcenters.rs Свако ко посети Бигов слатки маркет биће очаран раскошним избором домаћих колача, слаткша и укусних пецива.
Ово је прилика да пробате најфиније посластице припремљене са љубављу. А у недељу, од 16:00 до 19:00 часова на програму је радионица за децу под називом „Обој свој медењак“.
Деца ће моћи да искажу своју креативност и обоје своје медењаке онако како они то желе.
У „Стрибору“ у недељу, 19. новембра  вас очекује интернационални бранч. Нема грешке, свако ће наћи нешто за себе.
Велики избор хране на бранчу који почиње у 10:00 и траје до 14:30. Поред одличне хране можете пробати и неко од 25 врста пива које имају у понуди.
Резервишите себи сто на време на број телефона 063/551132.
И љубитељи добре музике неће остати разочарани овог викенда јер у нашем граду има одличних наступа и концерата. Шеснаесто издање „To Be Punk“ фестивала, у организацији Студентског културног центра Нови Сад, одржаће се у СКЦНС Фабрици у  суботу, 18. новембра.
Фото: skcns.org Вечерас наступа француски „Oi!“/пАнк бенд Кран, панк бенд из Хрватске Крива Истина, берлински панк бенд „Gulag Beach“, панк бенд  „The Chisel“ из Лондона, пунк бенд Мижерија из Задра и новосадски хц/пунк бенд Кало.
Детаљније информације о бендовима можете пронаћи на званичном сајту организатора,  СКЦНС Фабрика.
Један од највећих концертних догађаја ове године у Новом Саду, одржаће се у суботу, 18. новембра у Великој дворани СПЕНС-а.
Фото: new.gigstix.com Драги љубитељи рок музике, спремите се за спектакл какав Нови Сад не памти!
Ово је ноћ која ће се памтити, ноћ када ће Спенс Дворана експлодирати од енергије и страсти.
Понесите свој рокерски дух и припремите се за незабораван доживљај. Видимо се у суботу, 18. новембра, на Роцк Маратону у Спенсу – месту где се рок постаје вечност!
Сатница:
19:00 Кило Кило Банда
20:00 Сaншајн
21:15 Зостер
22:30 Горан Баре & Мајке
23:45 Др Неле Карајлић
01:00 Канда Коџа и Небојша
Улазнице су  у продаји путем ГигсТиx продајне мреже и веома брзо нестају!
Само финале 25. Новосадског џез фестивала биће у знаку одличне музике. Од 20:00 часова наступиће Новосадски биг бенд под управом Федора Вртачника, са вокалном солисткињом Бојаном Стаменов.
Од 22:00 часа биће одржан концерт једног од најуспешнијих и најпризнатијих балканских музичара, вишеструко награђиваног пијанисте и композитора Матије Дедића.
И смеха ће бити овог викенда у Новом Саду. Горан Винчић наступа у недељу, 19. новембра у Српском народном позоришту.
Његов нови шоу „Реци ми да се шалиш“ спреман је за регионалну турнеју, и 19. новембра од 20:00 сати можете га погледати у Српском народном позоришту.
Винча скида рекорде, чисти патос с првим редом, Вређа, љуби, грли. Винча је човек из народа, телевизије, позоришта, спорта, музике. „Дежурни кривац“ обишао је цео регион, распродао највеће дворане и најмање кафиће, национална позоришта и културне домове. Шта очекивати од новог материјала, хоће ли бити још тврђи или га је друго дете омекшало? Носи ли гитару на наступе,пева ли и даље народњаке? Осигурајте своје место и проверите уживо.
Ако сте планирали да идете на клизање овог викенда, треба да знате да је због хокејашких утакмица измењен распоред клизања на Спенсу. Фото: Pixabay/ guvo59 Субота, 18. новембар
20.00 – 21.30 Недеља, 19. новембар
18.00 – 19.30 20.00 – 21.30 Због радова на асфалтирању државног пута IIа реда (Нови Сад – Сремски Карловци) и немогућности доласка аутобуса до Сремских Карловаца, дана 18. новембра у периоду од 06:00 до 13:00 часова аутобуси ЈГСП „Нови Сад“ неће саобраћати до Сремских Карловаца.
Уживајте!
Sa pruge na filmsko platno, pa na Limansku pijacu! Lokomotiva sa Železničke stanice čeka svoj stoti rođendan (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мало лошег времена, пуно смеха, доброг провода и одличне музике овог викенда у Новом Саду! (18. и 19. новембар) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.