Место где ће Новосађани стварати виртуелни свет – гради се научно-образовни центар компаније „3lateral“ (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 07:14

Место где ће Новосађани стварати виртуелни свет – гради се научно-образовни центар компаније „3lateral“ (ВИДЕО)

У Радничкој улици, преко пута ОШ „Ђорђе Натошевић“, гради се научно-образовни центар новосадске компаније „3lateral“, који ће на пољу ИТ запослити између 250 и 300 људи.
Компанија „3lateral“ у власништву је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << гиганта гејминг индустрије, америчке компаније „Epic Games“ од 2019. године. Физичка близина кампуса Универзитетском центру у Новом Саду, као и планирана изградња аудиторијума за размену знања у кампусу, додатно ће ојачати партнерство компаније са универзитетима у Србији и продубити сарадњу између индустрије и науке.
На парцели од скоро 6.500 квадратних метара гради се објекат од 2.900 метара квадратних подељених на седам нивоа. Један део објекта имаће приземље и до шест спратова, док ће у једном делу објекта спратност бити ограничена на приземље и два нивоа.
Предвиђено је да објекат садржи изложбене и мултифункционалне просторије у приземљу, на горњим спратовима биће канцеларијске просторије. Трећи и шести спрат биће нешто другачији – трећи је резервисан за кухињу и кантину, а шести је техничка етажа.
Други, студио део зграде, садржаће део са радионицама, део са студијима за разне врсте снимања и театар максималног капацитета од 280 људи.
Кров објекта биће озелењен, а паркинг ће бити у подземној гаражи капацитета 174 места.
Чиме се бави „3lateral“ – виртуелни модели који обилазе цео свет Компанија „3Lateral“ развија иновативне технологије које омогућавају дигитализацију људског изгледа и покрета на невиђеном нивоу реализма. „3Lateral“ је препознат као пионир у индустрији игара, а учествовали су у изради многих најпознатијих високобуџетних видео игара.
Такође, њихова технологија може се применити и у областима вештачке интелигенције, биометрије, роботике, аутомобилске индустрије и истраживања.
Под окриљем гиганта индустрије видео игара, компаније „Epic Games“, „3Lateral“ развија дигиталне људске технологије за „Unreal Engine“. У питању је платформа коју многи креатори видео игара користе као основу за своје највеће пројекте.
Услуге новосадске компаније за израду дигиталних људских лица коришћене су за, по бројкама најкупованију игрицу свих времена – „GTA V“, а радили су и на игрицама Бетмена, Спајдермена и франшизи „Resident Evil“.
Како резулат њиховог рада изгледа, погледајте у видеу:
Most slobode i tunel u novom ruhu, uskoro (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Место где ће Новосађани стварати виртуелни свет – гради се научно-образовни центар компаније „3lateral“ (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Povezane vesti

Zvezde, kiša, vrućine, slikanje i cirkanje u Novom Sadu ovog četvrtka! (četvrtak, 13. jul)

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 13.Jul.2023

NOVI SAD – Četvrtak je dan u kojem možemo da počnemo da se radujemo vikendu. Ovog četvrtka će biti toplo, ali postoji mogućnost da nas rashladi letnja kiša. Temperatura će biti od 22 do 36 stepeni, mogući pljuskovi sa grmljavinom. Evo šta nas još očekuje ovog četvrtka u Novom Sadu: Astronomski...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.