Од Руменке до Новог Сада бициклом за 15 минута – Завршава се I фаза радова на бициклистичкој стази (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 18:14

Од Руменке до Новог Сада бициклом за 15 минута – Завршава се I фаза радова на бициклистичкој стази (ФОТО)

Прва фаза изградње бициклистичке стазе која ће се протезати од Новог Сада, преко Руменке и Ирмова, све до Кисача и Ченеја ближи се крају, а сада су је обишли чланови Новосадске бициклистичке иницијативе. Фото: PrtSc/nsbi.org.rs – Радови су досегли скоро сам крај, те верујемо да ће бити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << завршени до пролећа 2024. године. На целој деоници је асфалтирана стаза у два слоја, осим на деоници од новог железничког моста преко канала до моста на Булевару Европе. На овом потезу је постављена подлога у виду шљунка, те преостаје још само асфалтирање. Стаза је међутим увелико обележена саобраћајним знацима и путоказима, а на основу њих можемо закључити да постоји идеја да се стаза продужи уз канал скроз до Бачког Петровца и аква парка Петроленд, што је веома добра замисао – истакли су из Иницијативе.
Фото: PrtSc/nsbi.org.rs Од Руменке до Новог Сада бициклом за 15 минута Нова стаза се пружа уз сам канал. Измештена је од осталог саобраћаја и нема никаквих додирних тачака са другим саобраћајницама, те олакшава путовање становницима Руменке.
– Они ће сада до Новог Сада моћи и бициклом и то свега за 15 до 20 минута, што је велика предност у односу на моторни саобраћај, који уз транзитни саобраћај на уласку у Нови Сад прави веома велике саобраћајне гужве. Због тога веома често, а посебно у јутарњем и поподневном шпицу, од Руменке до Новог Сада треба и више од пола сата. У место да чекају у колонама, сада ће до Новог Сада становници Руменке долазити за свега 15 минута. Верујемо да ће ова стаза имати вишеструке користи, од циклотуризма као детоур деоница ЕуроВело 6 руте, па све до локалног транспорта – додали су из Иницијативе.
Подсећања ради, средином прошле године почели су радови на изградњи бициклистичке стазе од Новог Сада, преко Руменке и Ирмова, све до Кисача и Ченеја.
Прва деоница обухвата део од Новог Сада до моста на каналу ДТД ка Ирмову, у дужини од 9,6км. Вредност инвестиције износи 213.627.987,46 динара.
Novosadski sajam odneo donaciju u Svratište za decu i mlade

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Од Руменке до Новог Сада бициклом за 15 минута – Завршава се I фаза радова на бициклистичкој стази (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.