НИС компанија свечано обележила 15 година програма ”Заједници заједно”

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Feb.2024, 19:22

НИС компанија свечано обележила 15 година програма ”Заједници заједно”

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је свечаности у Палати Србија у Београду поводом обележавања 15 година од успостављања програма друштвене одговорности компаније НИС „Заједници заједно“. Том приликом представљени су резултати 1.136 пројеката који су реализовани >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у 13 градова широм земље, а у које је уложено 1,7 милијарди динара. Фото: Град Нови Сад  – Честитам компанији НИС на посвећености племенитом и високом циљу, а то је добробит свих грађана. Новосадска ОШ „Ђорђе Натошевић“ је на прошлогодишњем конкурсу добила средства за уградњу система за видео надзор који ће допринети повећаној безбедности ђака, и школе уопште. Поред овог пројекта у 2023. години, средства су добиле још три новосадске основне школе, Средња техничка школа, Факултет техничких наука и Институт БиоСенс. Компанија НИС је у оквиру прошлогодишњег конкурса Програма посвећеног образовању и науци, за Нови Сад издвојила чак 17 милиона динара. Много је пројеката које смо заједно, кроз партнерство Града Новог Сада и компаније НИС, до сада реализовали. У питању је износ од преко 237 милиона динара и 109 пројеката из области науке, здравља, социјалне заштите, заштите животне средине, развоја културе и спорта, увек са фокусом на младе. Хвала компанији НИС што унапређује живот не само у Новом Саду, већ и у бројним градовима и општинама широм Србије – рекао је градоначелник Ђурић.
Фото: Град Нови Сад Генерални директор НИС-а Кирил Тјурдењев је истакао да та компанија већ 15 година у сарадњи са партнерима одлучно доприноси бољем животу грађана Србије.
– У НИС-у верујемо да је развој компаније потпун само ако доприноси напретку заједнице у којој живимо и радимо. Верујемо да лидери треба да пружају пример другима – рекао је Тјурдењев истакавши да је тим програмом унапређен рад више од 180 образовних установа, 40 институција културе, 45 болница и домова здравља, а уређено преко 146 дечјих игралишта и спортских терена.
Министарка енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић је истакла да је та компанија стуб енергетског снабдевања наше земље, као и да је једна од најуспешнијих.
– НИС је прави пример друштвено одговорне иницијативе које дају снажан подстицај социјалном, научном и културном развоју наше земље – рекла је министарка Ђедовић.
Novosadska zgrada u konkurenciji za najlepšu fasadu Evrope – pogledajte kako izgleda (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак НИС компанија свечано обележила 15 година програма ”Заједници заједно” се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.