Постављено нових 15 км шина На деоници будуће брзе пруге Нови Сад-Суботица

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Avg.2023, 11:14

Постављено нових 15 км шина На деоници будуће брзе пруге Нови Сад-Суботица

Изградња брзе пруге Нови Сад-Суботица за брзину од 200 километара на сат је у пуном јеку. Активно и интензивно се гради на великом броју локација дуж целе трасе, са циљем да пројекат буде завршен до краја 2024. године, саоптавају из предузећа Инфраструктура железнице Србије. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Војводина уживо До средине јула, како додају, положено је око 15 километара брзе пруге на деоници Нови Сад-Сајлово-Руменка, а ради се и на постављању скретница. Средином јула радило се на постављању прагова између Новог Сада и Руменке и на постављању шина између Руменке и Кисача, наводи еКапија.
„Само средином јула је из Кине стигло 216 комада шина, сваки дужине од по 50 метара, укупне тежине око 650 тона. У протеклих годину дана урађено је 76% радова на доњем строју, 67% радова на изградњи мостова, пропуста и подвожњака, а дуж читаве трасе изводе се радови на изградњи контактне мреже, телекомуникација, сигнализације, станичних зграда и других објеката. До сада су изведени радови у вредности од скоро четрдесетак одсто укупне вредности посла“, наводе из овог предузећа.
Пруга Нови Сад-Суботица дуга је 108 километара. То је трећа деоница пруге за велике брзине од 200 км/сат кроз Србију, од Београда до државне границе са Мађарском.
Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Постављено нових 15 км шина На деоници будуће брзе пруге Нови Сад-Суботица се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.