Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Feb.2024, 11:00

Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања у Новом Саду за празничне дане 15. и 16. фебруар (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За 15. и 16. фебруар за вас смо издвојили: @gradskeinfo
ДАН ДРЖАВНОСТИ #viral #fyp #foryoupage #serbia #tiktok #serbiatiktok #dandrzavnosti #dnevneinfo #gradskeinfo
♬ original sound – gradskeinfo
-ДАН ДРЖАВНОСТИ
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Република Србија данас и сутра слави Дан државности и Дан уставности. На Сретење 1804. године подигнут је Први српски устанак, а 1835. године истог датума донет је први Устав Књажевства Србије. Централна свечаност обележавања Дана државности традиционално се одржава данас у Орашцу на месту где је подигунт Први српски устанак са почетком у 10 часова уз присуство бројних српских и иностраних званичника.
-СВЕТСКИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА
Светски дан деце оболеле од рака данас ће бити обележен великом акцијом прикупљања крви на Тргу слободе и у просторијама Завода за трансфузију крви Војводине у организацији НУРДОР-а. Добровољни даваоци, крв ће моћи да донирају на Тргу слободе од 10 до 14 часова, а у просторијама Завода на адреси Хајдук Вељкова 9а, од 09 до 14 часова.
-ПРАЗНИЧНО РАДНО ВРЕМЕ
Поводом обележавања Дана државности из ЈКП “Тржнице” јављају да ће 15. и 16. фебруара све новосадске пијаце радити од 6 до 14 часова по радном времену за недељу. Из ЈКП “Паркинг сервис” Новосађане обавештавају да се за време обележавања Дана државности Републике Србије паркирање неће наплаћивати, али подсећају да ће екипе “паук” службе дежурати. Такође из ЈГСП” Нови Сад” обавештавају путнике да ће аутобуси за време празника саобраћати по реду вожње за недељу, а новосадски домови здравља током четвртка и петка радиће по празничном распореду.
– “ЕР СРБИЈА” РАСПИСАЛА КОНКУРС
Српски национални авио-превозник “Ер Србија” расписао је конкурс за запошљавање нових чланица и чланова кабинске посаде за своју базу у Београду. На конкурс се могу пријавити држављани Републике Србије који у тренутку подношења пријаве имају навршених 18 година, а најмање диплому средње школе и течно говоре и пишу енглески језик. Пријаве су отворене до 24 часа пре тестирања, а тестирање ће се у Новом Саду одржати 27. фебруара у периоду од 10 до 18 часова у хотелу “Президент”.
-ПРЕДАВАЊА У МАТИЦИ СРПСКОЈ
Галерија Матице српске поводом обележавања Дана државности и празника Сретење организовала је богат пратећи програм за публику. Обележавање празника посвећено је актуелној изложби “Поморишац – Васа Поморишац”, а вечерас од 19 часова имаћете прилику у просторијама Галерије Матице српске да присуствујете кустоском вођењу под називом “Историја у делима Васе Поморишца”. Сутра од 19 часова истим поводом очекује вас предавање посвећено компарацији стихова епске народне књижевности и дела Васе Поморишца.
-ПОЗОРИШНА ДЕШАВАЊА
Новосадска позоришта током празника неће радити, али вас већ од суботе на репертоару Српског народног позоришта очекује комична опера у два чина под називом “Севиљски берберин” од 19 часова, док је извођење представе “Скупљачи перја” планирано за 19 часова и 30 минута. “Убиство у Оријент експресу” на сцени СНП-а наћи ће се у недељу са почетком у 20 часова.
Позориште младих на свом репертоару у суботу од 11 часова имаће представу “Потрага за плавим зецом” док вас у недељу од 20 часова очекује представа “39 степеника”.
-ВРЕМЕ
Четвртак у Новом Саду умерено облачан. Данашња температура кретаће се у интервалу од 0 до 13 степени целзијуса. Петак и субота сунчани, са максималном темепратуром до 13 степени, док вас у недељу очекује тмурније време такође са максималних 13 степени.
Поштовани гледаоци уживајте у празничном времену искористите време за одмор и разоноду, будите у току са најважнијим и најзанимљивијм вестима на порталу “Градске инфо”, до понедељка када вам те информације доноси колегиница Даница од 10 часова ујутру.
Evo gde možete za Dan zaljubljenih – Najromantičnija mesta u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања у Новом Саду за празничне дане 15. и 16. фебруар (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.