Викенд резервисан за Дунав, одмор, инспирацију, музику и врућине! (15. и 16. јул)

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jul.2023, 07:01

Викенд резервисан за Дунав, одмор, инспирацију, музику и врућине! (15. и 16. јул)

Када су овако велике врућине викенд је најбоље провести поред воде. Ако сте остали у Новом Саду овог викенда онда је Штранд идеално место за бег од спарине, врућине и градске гужве. Овог викенда нас очекују бројна дешавања у Новом Саду која можете посетити у вечерњим часовима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << наког квалитетног одмора на Штранду или провод на некој другој плажи. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду:
Да кренемо прво са дешавањима за најмлађе Новосађане. Овај викенд је препун фантастичних дешавања баш за њих. Тринаесто „Новосадско Биг дечије лето“, под слоганом Љубав је…, почело је 25. јуна у новосадском тржном центру БИГ и комплетан програм за овај викенд погледајтe OВДЕ.
Фото: PrtSc/bigcenters.rs Због великог интересовања Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу у недељу, 16. јула, у 11 сати, Дунавска 35, поновиће  играоницу  за децу „Слатка историја чоколаде“. Фото: Pixabay/jackmac34 У оквиру играонице тема је најслађа ствар на свету, чоколада.
Открићете многе занимљивости о историји и  благотворном дејству чоколаде, а у креативном делу радионице ћете правити од глинамола чаробне посластице.
Придружите се радионици, сладите се и уживајте у слаткој посластици.
Играоницу воде Ивана Степанов и Милица Јосимовић, музејски педагози Пријаве су обавезне на мејл адресу: pedagoska.sluzba@muzejvоjvodine.org.rs
Позориште Весела корњача, као и сваке године организује бесплатне радионице за децу и младе.
Није потребно пријављивање за радионице, а место одржавања је Лофт Кидс на Штранду од 17:00 часова.
У недељу од 10:00 часова у ресторану Пикник вас очекује позориште Театрило са представом “ Стидљива аждаја“. Улаз је бесплатан.
Фото: Facebook.com  У Биг тржном центру овог викенда од 17:00 до 20:00, најмлађи посетиоци тржног центра ће имати прилику да уче и играју балет са правим балетским играчима, а и да погледају балетску позоришну представу „Повратак у Недођију“. Фото: Facebook.com Придружи се екипи и откријте свој таленат кроз игру, плес и креативност!
Школа балета са балетским играчима. Балетска позоришна представа „Повратак у Недођију“ Левитирајући Петар Пан са којим ћете моћи да се сликате Фејс пејнтинг- радионица за децу Дођите и уживајте у магичном свету позоришта и балета, стварајте предивне успомене и проведите незаборавне тренутке.
Догађај који је интересантан свим генерацијама.
Нови Сад и ове године, традиционално постаје центар најбољих светских баскет екипа које ће се на трећем „NOVI SAD ULTRA CHALLENGER“, борити за одлазак на FIBA 3×3 турнир Мастерс серије у Шангају. Фото: Промо Дођите 15. и 16. јула на Платоу СПЕНС-а подржите, пре свега наше тимове, а затим фер плеј и ову јединствену спортску дисциплину која ће се наредне године, по други пут наћи на Олимпијским играма у Паризу.
Ова престижна спортска манифестација, организује се по правилима FIBA а поред домаћих клубова, Уб, Лиман и Партизан, учествоваће и најбоље баскет екипе из Холандије, Јапана, Кине, Монголије, Швајцарске.
Овогодишњи турнир, публици ће пружити ново искуство на Платоу СПЕНС-а, а поред уживања у најбољем баскету, пратећи програм у виду ентертаимента који су припремили спонзори, подићи ће целокупну атмосферу до усијања. Импозантне трибине око терена, обезбедиће преко 1500 места за гледаоце, док ће остали који не нађу своје место на трибинама, утакмице моћи да прате на великом лед екрану око баскет арене.
Плато СПЕНС-а биће претворен у праву баскет арену са посебно изграђеним тереном који ће уз помоћ специјалне расвете засијати и публици пружити спектакуларан догађај. Телевизија Арена Спорт на својим каналима преносиће све мечеве, који ће моћи да се прате и на званичном „YouTube“ каналу FIBE.
Домаћин ове манифестације, Страхиња Стојачић, тренутно најбоље пласирани играч на FIBA 3×3 светској ранг листи, заједно са својим тимом претвориће Нови Сад у центар баскета.
Старији Новосађани овог викенда могу уживати и у добром проводу и музици. Рецимо концерт Звонка Богдана на крову новосадске Променаде права је посластица за љубитеље добре, старе и непролазне песме.
Фото: PrtSc/new.gigstix.com Овај џентлмен и достојанствени уметник освојио је срца љубитеља добре песме свих генерација. Његове песме, носе мирис равнице, прошлих времена и дана, а говоре о љубавима које не пролазе, коњима који слободно јуре, Дунаву и боемском животу у биртијама Баната, Бачке и Срема.
Квалитет Богданових ауторских песама најбоље показује чињеница да их данас многи доживљавају као изворне народне песме – „Еј салаши на северу Бачке“, „Говори се да ме вараш“, „Већ одавно спремам свог мркова“, „Не могу се тачно сетит лета“, „Прошле су многе љубави“, „Живот тече у лаганом ритму“… и наравно „Не вреди плакати“.
Звонко ће на концерту на променади певати и класике тамбурашке музике као што су „У том Сомбору“, Када падне први снег“, „На те мислим“, „Осам тамбураша с’ Петроварадина“, „Сеоска сам лола“, као и најновије хитове „Ко те има тај те нема“ и „А ти се нећеш вратити“.
Концерт почиње у 20:00 часова.
Интерактивни перформанс „Нови Сад: Митско уточиште“, 15. и 16. јула испред Моста Дуга.
Фото: PrtSc/Facebook.com/events Интерактивни перформанс „Нови Сад: Митско уточиште“ прати причу о писцу који се враћа у свој родни град након година живота проведених у иностранству. У склопу перформанса биће постављена инсталација, ауторке Данице Бићанић на Тргу Републике која у фокус ставља тему присуства односно одсуства зеленила у централним зонама Новог Сада.
Како би публика искусила овај перформанс биће неопходно да се пријаве путем линка и инсталирају званичну апликацију, која ће бити доступна на Google Play и App Store продавницама. Осим тога, биће потребно да понесу сопствене слушалице, док ће им интернет бити обезбеђен на лицу места.
На развоју перформанса радио је главни уметнички тим који се састоји од 6 уметника из три града – Новог Сада, Скопља и Тиране. Аутори перформанса: редитељ Атила Антал, просторни дизајн Вишња Жугић, драматург Ивана Нелковска, сниматељ Миљан Вулетић, композиторка Клодета Бузи и дизајнер Јохан Коста.
Астрономски камп Летенка је камп за популаризацију астрономије и сродних наука. Одржава се сваке године средином јула на излетишту Летенка на Фрушкој гори. Програм кампа се састоји од низа предавања, демонстрација, презентација, разговора, квиза и астрономских осматрачких такмичења.
Фото: PrtSc/www.galerijamaticesrpske.rs Гости кампа долазе из целе Србије, али и других европских земаља. Камп је отворен за све оне који желе да нешто науче или да своје знање поделе са другима, без обзира на формално образовање и узраст.
Више информација можете пронаћи на Фејсбук страници организатора.
Пројекат „Зелени биоскоп” представља пројекције документарних и играних филмова који тематски у фокусу имају екологију и заштиту животне средине. Детаље и програм биоскопа можете пронаћи на сајту организатора.
Уживајте!
Pitali smo veštačku inteligenciju: Koje su najveće mane Novosađana?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Викенд резервисан за Дунав, одмор, инспирацију, музику и врућине! (15. и 16. јул) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.