Од почетка године на територији Јужнобачког округа чак 144 пожара на отвореном! Командант бригаде: Сваке године имамо проблем са људским нем

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Feb.2024, 15:00

Од почетка године на територији Јужнобачког округа чак 144 пожара на отвореном! Командант бригаде: Сваке године имамо проблем са људским нем

Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, хитно је наложио и иницирао хитне седнице локалних штабова за ванредне ситуације на којима ће чланови бити упознати са тренутном ситуацијом везаном за повећање броја пожара на отвореном простору, опасностима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << које могу настати и на којима ће се предложити и покренути спровођење мера и активности за заштиту живота и имовине. Фото: НС уживо Са нама је говорио је Мирослав Остојић, заменик команданта бригаде који је истакао за наш портал да им је наложено да апелују на јавност и да обавесте грађане да поведу рачуна о паљењу ватре на отвореном, као и да буду обазриви како не би дошло до пожара или до његовог ширења на отвореном, посебно у деловима насељених места где се налази трска која је врло запаљива.
Он такође додаје да је у току своје дугогодишње службе прошао кроз разне ситуације и неумесно понашање појединаца. -Имали су ситуацију да се крију у кукурузима након што су намерно упалили ватру на отвореном. Ми изађемо на терен и видимо их на километар, два од нас да они, након што смо ми угасили ватру, изнова пале. То је заиста недопустиво, ми стално апелујемо на све, међутим, неуспешно – објашњава Мирослав.
Фото: Pixabay/Pexels На територији Јужнобачког округа, од почетка текуће године, евидентирано је 144 пожара на отвореном -Од 332 интервенције од почетка ове године, пожара је било чак 252, а на отвореном простору 144 пожара. Ангажовано је 1.143 ватрогасаца са 424 возила, ту су нам помагали добровољни ватрогасци којих је било 59 и 12 возила – рекао је Остојић и додао да се при таквим интервенцијама потрошило преко 9.000 кубика воде, што је јако велика количина, а за државу је то огроман трошак и наноси велике штете за усеве.
Iz Novog Sada vozom na more: Koliko će trebati do Soluna, a koliko do Atine? (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Од почетка године на територији Јужнобачког округа чак 144 пожара на отвореном! Командант бригаде: Сваке године имамо проблем са људским немаром, не палите ситне усеве нити смеће на отвореном, чувајмо животе и имовину! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.