У читаоници Градске библиотеке заказано предавање „Десет кодова душе“, 14. марта

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2024, 11:22

У читаоници Градске библиотеке заказано предавање „Десет кодова душе“, 14. марта

У четвртак, 14. марта, са почетком у 19 часова, у читаоници Градске библиотеке (Дунавска 1) одржаће се предавање „Десет кодова душе“ Светозара Радишића. Фото: Градске инфо О аутору: Основну школу (1964) и гимназију (1968) завршио је у Вршцу. Војну академију противваздушне одбране (1972) >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << завршио је у Задру. Командно-штабну академију КоВ ЈНА (1983), последипломске студије (1990) и докторат о теми „Управљање системом за изградњу борбене готовости“ завршио је у Центру високих војних школа ОС „Маршал Тито“ (односно у Центру војних школа Војске Југославије) у Београду.
Највиша дужност у Војсци била му је портпарол Војске Југославије. Обављао је високе функције у Гардијској моторизованој бригади, Кабинету ССНО, Управи за обуку и школство, Управи за информисање и морал Генералштаба Војске Југославије и Управи за стратегијске студије Савезног министарства одбране.
Био је више година главни и одговорни уредник општевојног теоријског часописа „Војно дело“. У пензију је отишао (2005) са дужности помоћника за стратегије и доктрине у Кабинету начелника Генералштаба Војске Србије и Црне Горе. Предавао је у Школи националне одбране и на Последипломским студијама (смер – ратна вештина) у ЦВШ Војске Србије и Црне Горе. На листи је експерата за стратегију и доктрину, борбену готовост, „сведимензионалну одбрану“, „психолошки рат“, „неоружане облике агресије“ и „нови светски поредак“.
Објавио је више од 830 новинарских геополитичких анализа, десетину фељтона и више десетина научних, прегледних и стручних написа у часописима, зборницима радова и прилозима књига.
Elegantno opuštena sreda u Novom Sadu (sreda, 13. mart)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У читаоници Градске библиотеке заказано предавање „Десет кодова душе“, 14. марта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.