Петком у Новом Саду се лакше дише! (петак, 14. јул)

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 07:00

Петком у Новом Саду се лакше дише! (петак, 14. јул)

Данас нас очекује „захлађење“! Овог петка температура ће се спустити до 31 степена, данас ћемо моћи лакше да дишемо. Савако је данас све лакше јер је петак, многима последњи радни дан за ову недељу. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује овог петка у Новом Саду: Позивају се малишани >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из Новог Сада да пробуде своје музичке и интелектуалне вештине на радионици “Музичке мозгалице” која ће бити одржана у 18 часова у Културној станици Свилара (Ђорђа Рајковића 6б).
Фото: PrtSc/Facebook.com/euipnovisad На једночасовној радионици коју води музичка педагошкиња Габриелла Бенак у организиацији ЕУ Инфо Поинт- а Нови Сад, деца узраста од 7 до 12 година имаће прилику да учествују у музичким играма које утичу на развој финих и крупних моторичких функција.
Игре су осмишљење тако да деца развијвају и координцију тела, брзе реакције, одлуке и тимски рад.
Учешће на радионици је бесплатно.
За ове радионице предзнање није неопходно, само добра воља и пријава коју можете пронаћи на овом ЛИНКУ.
Наши најмлађи могу и одлично да се проведу у Бигу на Новосадском Биг дечијем лету.
Фото: PrtSc/bigcenters.rs Комплетан програм за данас погледајтe OВДЕ.
Данас почиње „Зелени биоскоп“ и трајаће до 21. јула.
Пројекат „Зелени биоскоп” представља пројекције документарних и играних филмова који тематски у фокусу имају екологију и заштиту животне средине.
Фото: PrtSc/slobodnazona.rs Током јула и августа публика ће имати прилику да у биоскопима под звездама бесплатно погледа награђене филмове са Берлинског филмског фестивала на три различите локације: у Галерији ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића у Новом Саду, Мокрин Хаусу у Мокрину и Еколошком центру Радуловачки у Сремским Карловцима.
Зелени биоскоп приказује документарна и играна остварења у чијем су фокусу екологија и заштита животне средине, а овога пута изабрана су два изузетна филма. Публика ће ексклузивно моћи да погледа домаћу премијеру филма Ел Еко, који је ове године освојио награду за најбољи дугометражни документарни филм на Берлиналу. Филм Ел Еко прича о љубави, породици, природи, одрастању и сазревању у удаљеном мексичком селу.
Очекује нас и пројекција филма Алкарас који је добитник Златног медведа за најбољи филм на Берлиналу 2022. године. Радња филма прати породицу узгајивача бресака у малом каталонском селу, којој прети сеча стабала како би се на њиховом месту поставили соларни панели.
Програм:
14. јул у 21.00 час – Ел Еко
21. јул у 21.00 час – Алкарас
Детаље и програм биоскопа можете пронаћи на сајту организатора.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
Због радова „ЕПС Дистрибуције“ без воде ће бити: Фото: Pixabay/PublicDomainPictures Ковиљ цело насеље од 9.00 до 12.00 сати Бегеч цело насеље од 8.30 до 10.30 сати Напомена: Постоји могућност да ће у току радова, уколико за тим буде потребе, блокада водоводне мреже бити продужена и проширена.
Уживајте!
Otvoren prvi humani parking u Novom Sadu – Prihod ide Udruženju NURDOR (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петком у Новом Саду се лакше дише! (петак, 14. јул) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.