Цвеће, пролеће и последњи викенд сунцем обасјан, шта више да пожели човек!? (14. и 15. октобар)

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Okt.2023, 07:00

Цвеће, пролеће и последњи викенд сунцем обасјан, шта више да пожели човек!? (14. и 15. октобар)

Викенд је стигао! Онај толико фантастични осећај који се јавља у нама још у петак предвече јер знамо да не треба да устанемо у суботу рано ујутру и да нема одласка на посао. Ако сте и овог  јутра устали рано и идете на посао, не брините, викенд је и даље ту и пун је интересантних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дешавања, штета је да их пропустите. Фото: Градске инфо Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду: Новосадска сликарска дилжанса данас у трајању од 10 до 20 часова, окупља новосадске сликаре разних узраста и праваца, са намером да кроз радну атмосферу сликара направи интеракцију са публиком.
Фото: Круг 3 Ово је пета година како се одржава и десети сусрет јер некада се током године десе и две дилижансе.
Након завршетка, слике ће бити изложене у ајнфорту и просторијама КРУГА 3, на адреси Дунавска 13.
Слике су донација сликара, чланова удружења, за будуће филмске пројекте које реализује друшво. Пројекат је подржан путем од управе за културу Града Новог Сада.
Традиционални фестивал рибље чорбе и тамбурашке музике „Чарде и банде“, одржаће се 14. и 15. октобра на Сунчаном кеју у Новом Саду. Фото: Facebook.com Фестивал „Чарде и банде“ је догађај на отвореном који промовише тамбурашку музику и рибљу чорбу. На обали Дунава окупљају се најбоље чарде из земље и окружења и за посетиоце припремају укусна јела од рибе.
Цео догађај употпуњен је музиком тамбурашких банди, а његов почетак означава поворка тамбураша са Трга слободе до Сунчаног кеја.

Дом здравља “Нови Сад” придружује се акцији превентивних прегледа Министарства здравља Републике Србије која се организује у око 150 здравствених установа широм Србије и одржава се у недељу 15. октобра у периоду од 08:00 до 16:00 часова.
Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести што је и био разлог организовања ове свеобухватне акције.
Превентивни прегледи Дома здравља “Нови Сад” организовани су у објекту на Лиману IV и то: – жене старије од 40 година могу урадити ултразвучни преглед дојке
– мушкарци старији од 49 година узорковање за ПСА тест којим се може дијагностиковати рани стадијум карцинома простате
Они код којих постоји сумња на болест, биће упућени на додатну дијагностику.
За ове прегледе није потребна здравствена књижица и очекује се долазак великог броја грађана, тако да ћемо заинтересованим поделити редне бројеве за преглед, како не би дуго чекали.
Поводом 331. рођендана Петроварадинске тврђаве „Explore Novi Sad“ oрганизујe туристичку туру за све суграђане, госте и све људе који желе да науче нешто ново и чују занимљиве анегдоте. Придружите им се у недељу, 15. октобра.
Фото: Градске инфо Искористите јединствену прилику да очима војника доживите ово чудо војне архитектуре.
Начин пријаве: Сви заинтересовани за туристичку туру могу се пријавити тако што ће послати поруку на телефон 064/59-68-361 (СМС или Вибер).
У садржају поруке треба да пошаљете: Име и презиме Број особа које пријављујете на туру (Уколико идете сами, није потребно да шаљете број особа). Тајне Петроварадинске тврђаве Пријавите се на време! Број места је ограничен!
У суботу, 14. октобра можете посетити  јесењу Новосадску цветну пијацу. Излагачи вас очекују на добро познатој локацији, на платоу Спортског и пословног центра „Војводина“. Фото: НС уживо

Радно време Новосадске цветне пијаце је: субота, од 08 до 18.00 часова У оквиру Новосадске цветне пијаце можете погледати: бесплатне радионице намењене ученицима од првог до четвртог разреда, у два термина (09:00-10:00 и 10:30-11:30 часова), акцију замене старог папира са саднице, коју реализују Инжењери заштите животне средине (од  8:00 до 13:00 часова). Све посетиоце очекује леп избор цвећа, садница и опреме за хортикултуру, како би своја дворишта, баште, терасе и домове украсили и обогатили. Такође, очекује вас и избор меда и хране као и рукотворина.
Берза винила, компакт дискова, касета, стрипова и књига Октобарска Берза винила, компакт дискова, касета, стрипова и књига одржаће се у склопу Бункер феста 2023 у суботу, 14. октобра, од 10 до 15 часова.
Канадски хард кор/панк састав „Imploders“ креће на европску турнеју из ових крајева. Након Загреба и Београда у недељу 15. октобра наступиће и у СКЦНС Фабрици, а тај концерт биће загревање за 16. „To be punk“ Фестивал који је најављен за 17. и 18. новембар 2023. Фото: skcns.org

Свим љубитељима тврдог звука, дисторзије и енергије коју рокенрол носи, биће одушевљени овим наступом. Четири бенда, четири фантастична наступа, четири свирке за памћење у једном дану, у суботу, 14. октобра од 20:00 часова у Западном холу Спенса.
Фото: new.gigstix.com У Српском народном позоришту можете погледати одличне представе овог викенда:
Субота, 14. октобар: Представа „Лабудово језеро“ од 19:00 часова Представа „Била једном једна земља“ од 21:00 час Недеља, 15. октобар: „Диско опера“ од 20:00 часова У Позоришту младих овог викенда неће бити представа. Фото: Градске инфо Уживајте!
Dozvolite sebi da se izgubite u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Цвеће, пролеће и последњи викенд сунцем обасјан, шта више да пожели човек!? (14. и 15. октобар) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.