Елегантно опуштена среда у Новом Саду (среда, 13. март)

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Mar.2024, 08:00

Елегантно опуштена среда у Новом Саду (среда, 13. март)

Ова среда ће бити облачна и са кишом. Минимална дневна температура биће 6, а максимална дневна 14 степени. Фото: Градске инфо Ево шта нас још очекује у Новом Саду ове среде: Део програма Антићевих дана који ове године носи наслов Мит о птици, одржаће се у галерији Прометеј (Светозара >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Милетића 16, Нови Сад). У наставку погледајте датуме и описе догађаја:
Фото: prometej.rs Данас у 19.00 у галерији Прометеј Рапсодија Мирослава Антића, рецитаторско-виолинска рапсодија војвођанских поема и апотеоза Мике Антића
Учествују: драмски уметник Томислав Кнежевић и виолинисткиња Вука Ђурђевић.
Улаз на програме и данас и осталих дана је бесплатан.
Музичко вече „Елегантно опуштено“ у Свечаној сали Нис-а Фото: new.gigstix.com Концепт вечери, није класична стенд ап сатира, но угодан, префињен начин комуникације са публиком пун хумора о теми љубави, жени, мушкарцу, људима, вечним темама на које има хиљаду питања и хиљаду одговора.
Врло умешно ће се мешати и употпуњавати мудрости ранијег и данашњег доба.
Паралелно и дијагонално повезивање времена садашњег са прошлим ће доносити нова сазнања о битним, неважним стварима које значе кроз живот једног човека.
Све је то испреплетано избором најлепших љубавних хитова класик-поп музичког жанра, музике из филма, великих хитова светске и домаће музичке сцене.
Постоји могућност активног учешћа публике.
Спонтаност је примарна и моменат тренутног надахнућа најважнији сегмент, без очекиваног концепта наступа једног класичног вокалног уметника.
Потпуно неочекивани смерови интерпретација, познатих композиција, у оригиналним аранжманима ће донети битну разлику у односу спрам сличних анплагд састава.
Виолиниста на крову, Адагио, Њебојте се речи љубов,Еј мамбо италиано, Вило моја су само неке од нумера у којима ћете уживати, а шта још можете доживети сазнајте 13. Марта од 20:00 часова,
Карте можете купити на свим продајним местима „Gigstix-a“ као и онлајн.
У Српском народном позоришту можете погледати представу „На Дрини ћуприја“ од 19:30 часова.
Фото: Градске инфо У Позоришту младих на репертоару је и данас мјузикл „Пало иње пао снег“ од 19:30 часова.
У 18 часова, у Музеју Војводине као пратећи програм изложбе Стакло, биће одржано предавање Магија римског стаклаПредавачица је мр Тијана Станковић Пештерац, музејска саветница-археолошкиња, једна од аутора ове интердисциплинарне изложбе.
Фото: Facebook.com/MuseumofVojvodina Стакло је фасцинантни производ који је од давнина одушевљавао људе.
Његово откриће везано је старе цивилизације Египта, Сирије и Месопотамије и бронзано доба. Користило се за израду посуда, личног накита или малих луксузних предмета којима се трговало диљем ових области, а и шире. Од њега су се правиле имитације драгог и полудрагог камења.
У римско време стакло је било материјал са великом употребном вредношћу. Нарочито интензивно производило се и користило након 1. века пре нове ере, када су открића технике дувања и пећи са високом температуром омогућила смањење трошкова производње.
Од тада је постало веома модерно, па су чак и мозаици који су украшавали куће имућних римских грађана прављени од њега.
Подстицај за производњу предмета од овог изузетног материјала стизао је и од стране римских власти, што је условило отварање бројних радионица и у далеким провинцијама римског света.
Уживајте!
Nova dečija igrališta na Sajlovu, Adicama i Petrovaradinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Елегантно опуштена среда у Новом Саду (среда, 13. март) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.