Још једна трансплантација бубрега у Клиничком центру Војводине, 12. ове године

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Jul.2023, 14:48

Још једна трансплантација бубрега у Клиничком центру Војводине, 12. ове године

У Клиничком центру Војводине, претходни викенд начињена је трансплантација бубрега од кадверичног даваоца што је укупно 12. трансплантација у току 2023. године, наводе из ове установе. Фото: Градске инфо „Болесник стар 63 године, претходно шест година на лечењу дијализама, је операцију >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поднео добро, са одличним послеоперативним током, без компликација, и сада са скоро нормалном бубрежном функцијом“, саопштено је из Клинчког центра Војводине.
Додају да се у наредном периоду очекује поступни опоровак болесника и његов отпуст из КЦВ, те даље амбулантно праћење. КЦ Војводине омогућава да се поједини органи трансплантирају и у другим установама, пре свега на Универзитетској дечијој болници у Београду, чиме се смањује листа чекања на трансплантацију наших најмлађих суграђана.
Petkom u Novom Sadu se lakše diše! (petak, 14. jul)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Још једна трансплантација бубрега у Клиничком центру Војводине, 12. ове године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.