Тек је среда, а Нови Сад гори! (среда, 12. јул)

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jul.2023, 07:01

Тек је среда, а Нови Сад гори! (среда, 12. јул)

Како је и најављено улазимо у период тропских врућина и ова среда ће бити веома топла. Најнижа дневна температура данас ће бити 20 степени, а највиша дневна ће бити 36 степени. Фото: Градске инфо Град Нови Сад је спреман за најављене високе температуре на две локације постављене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су цистерне са пијаћом водом, а јавне чесме на више локација у граду  су у исправном су стању, а све надлежне службе су у стању приправности.
ЈКП „Водовод и канализација“ је поставила цистерне са пијаћом водом на две локације у граду, а то су центар града – на Тргу слободе, две цистерне код Футошке пијаце – на углу Булевара ослобођења и Јеврејске улице.
У случају потребе, поставиће још једну цистерну на неку од најфреквентнијих градских локација.
Нови Сад ових дана не може да се похвали неким специјалним дешавањима, али можда је и дошло време да мало одморимо након фестивала и многобројних дешавања која су иза нас, да се смиримо и чувамо од врућине.
Данас можете провести дан на Штранду, или можете посетити неку од изложби које су у нашем граду током лета.
Изложба радова 30 уметника из Русије, Украјине и Белорусије „Ми стварамо“  у галерији СКЦНС Фабрике. Поставку можете да погледа до 23. јула радним даном од 10 до 19 часова.
Фото: СКЦНС У питању је прва велика изложба уметника руског говорног подручја у Србији, која обједињује широк спектар идеја, трендова и техника, од дигиталне уметности и скулптуре до сликарства и графике.
„Ми стварамо нову уметност, у новој земљи, са надом у нови свет“, поручују уметници.
Изложба Пшеница – Од њиве до трпезе, отворена је за посетиоце до 20. септембра у Музеју Војводине. Пшеница се на простору Војводине узгаја и конзумира од појаве првих ратара и сточара. Скоро осам хиљада година ветар је повијао класје пет различитих врста пшенице у плодној равници, од којих је три одувао у заборав. Изложба прати пут посејаног зрна пшенице кроз векове, од узоране њиве, преко жетве, вршидбе, чишћења и сортирања, млевења, све до крајњег производа – каше, хлеба, али и пива.
Изложба под називом SUBA Confessions постављена је у Лиманском парку, на Тргу јарбола до 20. септембра. Поводом рођендана пионира електронске музике на овим просторима, Митра Суботића Субе, у Лиманском парку биће постављена изложба уметничких застава која симболично говори о његовом изузетном ствралаштву и богатој заоставштини Фондације Митар Суботић Суба.
Фото: НСЕПК2022/М. Пудић На Тргу јарбола вијориће се фотографије, визуали и цртежи који ће у преплитању са ветром и гласовима птица стварати специфичан и увек другачији звучни пејзаж са музиком „The Dreambird“, враћајући нас на само извориште Субиног уметничког стварања.
Ако кренете на негде данас аутобусом добро је да знате да је доста аутобуских линија изменило трасе због радова.
Због радова у Успенској улици 12 аутобуских линија је привремено изменило трасе. ОВДЕ погледајте како саобраћају аутобуси у Успенској улици.
И линије 1, 11A, 11Б, 17, 21, 22, 23, 24, 30 привремено мењају трасу због радова Кисачка/Јована Цвијића. ОВДЕ погледајте како изгледа измењени режим саобраћаја.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
Уживајте!
Novosađani se među prvima u regionu vozili taksijem

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тек је среда, а Нови Сад гори! (среда, 12. јул) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.