Учините нешто што ће вас усрећити овог понедељка! (понедељак, 12. јун)

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 07:01

Учините нешто што ће вас усрећити овог понедељка! (понедељак, 12. јун)

Понедељак је за моге досадан дан. Да би вам понедељак био мање досадан, немојте дозволити да вам сваки дан буде исти. Сваког понедељка уведите нешто ново или другачије. Овај понедељак ће бити праћен повременим пљусковима, што га не чини другачијим од претходних дана, али има >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << много занимљивих дешавања која га чине посебним. На вама је само да изаберете које ћете посетити. Фото: Градске инфо Ево шта вас очекује овог понедељка у Новом Саду:
Данашња акција „Хуманитарни понедељак“ биће намењена Матавуљ Бојану. Данас, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.
Фото: Градске инфо Бојан има 19 година, у мају 2022. године је тешко повређен у саобраћајној несрећи као путник у возилу. Детаљном дијагностиком је утврђено да је поломио вратне пршљене Ц6 и Ц7, ради даљег лечења је упућен у Клинички центар Србије у Београду, где је и оперисан. Бојанова дијагноза је квадриплегија, одузетост сва четири екстремитета због чега не може самостално да обавља свакодневне животне потребе, а креће се уз помоћ инвалидских колица. Не помера ноге, прсте на рукама, и не осећа 85% тела. Бојан није клонуо и ведрог је духа, почео је да помера руке. Сада му је потребна финансијска помоћ за рехабилитацију, третмане матичним ћелијама, лекове, суплементе и друге трошкове.
Изложба студенткиње новосадске Академије уметности Милане Пилиповић „Организам као креација“ биће отворена у 19 часова у галерији СКЦНС Фабрике. Поставка ће моћи да се погледа до 20. јуна сваког радног дана од 10 до 15 часова.
Фото: СКЦНС Фабрика Милана Пилиповић је рођена 2000. године у Суботици, а након успешног завршетка средње медицинске школе, одлучила је да настави образовање на Академији уметности у Новом Саду, где је уписала студије сликарства.
Иако јој је основна техника сликање, њена уметничка радозналост често је усмерена ка истраживању других медија. У последње време, посебну инспирацију проналази у области мешовитих медија, где креира тактичке објекте користећи различите материјале.
Њен уметнички фокус истиче се кроз колорит и форму, при чему је дубоко надахнута биолошким материјалима, микроорганизмима и различитим органским облицима из природе.
Још две фантастичне изложбе ће се одржати у нашем граду. У 20:00 часова, у Галерији СУЛУВ, биће отворена изложба Јелене Владушић под називом „Пејзажи из стомака“.
Изложба ће трајати до 23. јуна 2023. године. Рад Пејзажи из стомака су белешке које су започете у посебно осетљивом периоду живота везаном за припреме за мајчинство, за рађање новог живота. Пројекат је инициран као потрага за местом, која доводи до открића да се може бити и постати место само. Нова животна улога је и услов новог погледа. Та промена перспективе је прекретница и може се посматрати као нека нулта тачка са једном потрагом која јој претходи и задржавањем на једном интимном месту, отелотвореном у малом парчету шуме поред Тисе.
Изложба Горана Јуреше „Марсија: Ране моје лају“ биће отворена у Малом ликовном салону, на Булевару Михајла Пупина 9.
Изложбу можете погледати до 22. јуна, радним даном од 10 до 20 часова.
Јавно комунално предузеће „Новосадска топлана“ Нови Сад данас почиње са радовима на реконструкцији вреловода у Футошкој улици од броја 54 до Улице Николе Тесле. Фото: Pixabay/Joshgmit Због поменутих радова, према Решењу Градске управе за саобраћај и путеве, привремено ће бити измењен режим саобраћаја, према следећим фазама:
У првој фази раскопава се коловоз, зелена површина, бициклистичка стаза и тротоар у Футошкој улици, од кућног броја 54 до раскрснице са Улицом Николе Тесле. При извођењу радова саобраћај ће бити обустављен у левој коловозној траци (до парне стране Футошке улице), а одвијаће се двосмерно у десној коловозној траци.
Планирани рок за извођење ове фазе радова је 17. јул 2023. године. Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
Ако сте за викенд желели на базен и нисте отишли јер су смене  за грађане биле се отказане због одржавања Првенства Војводине у пливању. Онда то можете урадити данас.
Смене на базенима Спенса за данас, понедељак, 12. јун
од 6.30 до 7.30 ( програм за пословне људе)
од 9.30 до 11.00
од 11.30 до 13.00
од 16.30 до 18.00
од 19.30 до 21.00
Цене улазница:
(од 9.30 и од 11.30)   200,00 – одрасли/ 150,00 – деца до 12 година
(од 16.30 / од 19.30 и викендом)   250,00 – одрасли/ 200,00 – деца до 12 година
Уживајте у понедељку!
Како је Нови Сад изашао из мрака

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Учините нешто што ће вас усрећити овог понедељка! (понедељак, 12. јун) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.