Не мора понедељак да буде толико лош! (понедељак, 11. март)

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Mar.2024, 08:00

Не мора понедељак да буде толико лош! (понедељак, 11. март)

Мало ко воли понедељак, некако никоме није баш превише драг, још кад метеоролози најаве да ће падати киша онда је некако још страшније. Али не очајавајте овог понедељка се толико тога догађа у нашем граду да нема разлога да се не проведемо добро овог понедељка. Фото: Градске инфо Ево >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шта нас очекује данас у Новом Саду: Тмуран понедељак, уз могућу кишу. Минимална дневна температура биће 11, а максимална дневна 18 степени.
Од дешавања овог понедељка издвајамо: Мултимедијална изложба под називом Савка Суботић – мајка свог рода биће приређена поводом 190 – годишњице рођења ове јединствене жене у српској историји, чије је име синоним за женску слободу и еманципацију, очување, унапређење и афирмацију женског материјалног наслеђа али и за националну слободу и веру у посвећени рад као предуслов напретка друштва и заједнице.
Савка Суботић била је жена „испред свог али и нашег времена“, дама захваљујући којој је свет упознао „српски стил“ и „српски салон“ као уметнички израз врхунске естетике. Баш тај стил, као и моћ женског наслеђа представљен рукотворинама, ткањем и ћилимарством открила је Савка Суботић током периода боравка у кући у Дунавској 1, месту где се данас налази централни објекат Градске библиотеке у Новом Саду. Приређеним програмом, који ће посетиоцима бити доступан безмало три месеца, одајемо почаст овој великој жени, снази њене идеје и заслугама којима је задужила свој народ.
Поменута изложба биће постављена на излозима Градске библиотеке у Новом Саду у Дунавској 1 а садржај ће посетиоцима бити доступан у периоду од 11. марта до 1. јуна. Мултимедијални садржај на позајмном одељењу као и презентације видео – материјала који ће посредством мултимедијалних садржаја представити живот и рад Савке Суботић уз пратећу изложбу рукотворина и српског веза насталог почетком XX века, посетиоцима на позајмном одељењу у Дунавској 1 биће доступни од 11. до 15. марта током радног времена поменутог огранка.
Мултимедијална изложба Савка Суботић – мајка свог рода реализована је путем међуинституционалне сарадње Градске библиотеке у Новом Саду, Музеја Града Новог Сада поводом и продукцијске куће „Ин Виво“. Ауторке изложбе су Драгана Дробац Милошевић, Душанка Марковић и Мирјана Грдинић.
Отварање изложбе је данас у Градској библиотеци у Новом Саду (Ул. Дунавска 1), у 12.00 часова. Фото: Градске инфо У Српском народном позоришту можете погледати следећи јединствени спектакл: Рок симфонију „Simply the best“ од 20:00 часова У Новосадском позоришту на репертоару је представа „Ричард III“ од 19:00 часова.
„Недеља отворених врата“ на Академији уметности почиње данас. Пријем средњошколаца биће у Мултимедијалном центру Академије (Ђуре Јакшића 7) са почетком у 10 часова.
Средњошколци ће имати прилику да се упознају и разговарају са професорима и студентима о пријемним испитима, начину студирања, а такође ће им бити представљени и студијски програми који се реализују на Академији.
На свечаном пријему добиће распореде предавања којима ће моћи да присуствују током недеље, као и да се консултују са професорима у вези са полагањем пријемног испита.
Академија уметности кроз „Недељу отворених врата“ отвара своја врата за средњошколце и све заинтересоване за студије у сва три објекта – на Петроварадинској тврђави, у Косовској 33 и у Ђуре Јакшића 7.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
У складу са решењем Градске управе за саобраћај и путеве привремено се измештају аутобуска стајалишта „Ветерник – Новосадски пут – Соње Маринковић“ и „Ветерник – Фештер“.
Због радова на рехабилитацији коловоза на Новосадском путу, у делу од Улице Соње Маринковић до улице Нова 1 у Ветернику, стајалишта ће бити измештена од данас до завршетка радова.
Постављају се привремена аутобуска стајалишта, једно пре раскрснице Новосадки пут/Улица Соње Маринковић (испред „Wобy Хаус“-а) за линије 51а, 52, 53, 54 и 55, а друго на острву Новосадског пута, наспрам постојећег стајалишта „Ветерник – Фештер“ (у траци за скретање из супротног смера) за линије 51а, 52, 53, 54, 55 и 56.
Уживајте!
Od žonglera do drondžije: Svet karijere se menja, a ovi neobični poslovi su na čelu revolucije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Не мора понедељак да буде толико лош! (понедељак, 11. март) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.