Ново јутро, нови дан, шта нам доноси кишни четвртак? (четвртак, 11. мај)

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 07:01

Ново јутро, нови дан, шта нам доноси кишни четвртак? (четвртак, 11. мај)

Овај мај се може описати као ред кише, ред сунчаних дана, па поново ред кише и тмурних дана. Таман спремимо зимске ствари у кутије и мислимо да је хладним данима дошао крај, кад оно опет крене киша и хладни дани и извадимо мајице са дугим рукавима из кутије. Али то нам не квари добро >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << расположење. Интересантних дешавања има прегршт у нашем граду и штета је да их не посетимо, кишобран у руке, мајицу и дугих и кратких рукава на себе и правац град. Фото: Градске инфо Ево шта вас очекује у Новом Саду данас:
Тмуран и  хладан дан је пред нама, уз повремену кишу. Температура ће се кретати од 10 до 14 степени.
Новосадске позоришне игре су у току. Данас у Позоришту младих можете погледати представу „Сан летње ноћи“ од 19:30 часова.
Чудесни Шекспир одувек је био интригантно уточиште разних уметника. У случају будимпештанске трупе додатно је узбудљив јер доноси читање на какво нисмо навикли… Пред нама је Шекспир који се плеше. У „Сан летње ноћи“ увлаче нас изузетни уметници врсног плесног театра из Мађарске. Без даха остављају њихови покрети у којима су саткане многе – за живот – важне приче.
Фото: Градске инфо На репертоару Српског народног позоришта од 21:00 час је представа „Појачало и гитара“.
Фото: PrtSc/snp.org.rs Режија и драматизација: Ивана Јаношев
Сценограф: Андреја Рондовић
Костимограф: Сенка Раносављевић
Музички сарадник: Јован Живановић
Играју: Јован Живановић, Мирослав Фабри, Сања Микитишин, Федор Ђоровић, Соња Кеслер, Вукашин Ранђеловић.
Карте можете да купите на благајни СНП-а.
 У новосадској Синагоги, са почетком у 19:30 часова, одржаће се Концерт подршке персоналној асистенцији особама с инвалидитетом.
Фото: Градске инфо Учествују: Хор Јеврејске општине ХАШИРА
Диригенткиња: Весна Кесић Крсмановић
Дечји хор СУНЦОКРЕТИ, МШ „Исидор Бајић“
Корепетитор: Јозеф Ритер
Диригенткиње: Ана Ковачић и Снежана Бајић
Улазнице по цени од 400 динара ће се продавати на дан концерта, од 17:30 часова до почетка програма, у холу Синагоге. Промоција књиге поезије за децу „Наврх дима из димњака“ (Пчелица, 2022), песника Душка Домановића, биће одржана у 18:00 часова у новосадском Дечјем позоришту „Театрило“.

Фото: PrtSc/Facebook.com/pozoristance.teatrilo Приликом промоције, Домановићеве стихове из актуелне и претходне збирке читаће мали глумци и глумице из Дечјег позоришта „Театрило“, као и сам аутор.
Почетак промоције је заказан за 18 сати, а позориште „Театрило“, које је организатор догађаја, налази се у улици Миколе Кочиша 15.
Напомена: Пријаве обавезне због резервације места. Улаз слободан.
Музички stand up перформанс Александра Саше Петровића и Сенке Недељковић & Light Classic Band Orchestra са почетком у 20.00 часова у Великој сали Културног центра. Фото: Градске инфо Посетиоци Културне станице Свилара од 20:00 часова имати прилику да присуствују концерту „Музички калеидоскоп“.
Чланови ансамбла имају жељу да публику поведу на путовање кроз пределе музике барока и двадесетог века, те да укажу на то колико и ова вишевековна удаљеност имеђу данашњице и периода када је та музика стварана није непремостива.
Београдски ансамбл Метаморфозис наступиће данас у Градској концертној дворани, са почетком у 20 часова. Фото: PrtSc/new.gigstix.com Улазнице можете купити на продајним местима Гигстиx-а и онлајн.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
Уживајте!
Kako su novosadski vatrogasci nekada štitili grad od požara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ново јутро, нови дан, шта нам доноси кишни четвртак? (четвртак, 11. мај) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.