Да ли је овај уторак дан за позориште? (уторак, 11. април)

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 07:00

Да ли је овај уторак дан за позориште? (уторак, 11. април)

Представе, драме, комедије, представе за децу, позориште, гостовања… на вама је само да изаберете шта ћете погледати овог уторка. Фото: Градске инфо Ево шта вас очекује данас у Новом Саду:
Гостовање плесне трупе „М Студио“ из Светог Ђорђа вечерас од 19:00 часова у Новосадском >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << позоришту. Током већег дела перформанса, слушамо о животној причи неке друге особе. Извођача видимо као особу која нема ни прошлост, ни будућност. Као да постаје стваран само у тренутку када се упале светла рефлектора, када је сцена спремна, када је све на свом месту и када се изроди уметнички чин. Ипак, најчешће се не говори о њему самом, нити о његовим страховима, рањивости, склоностима или мишљењу.
Фото: Градске инфо У овом перформансу се међутим ради о људима који нам откривају своје најдубље мисли и најбаналније приче. На најприроднији начин – кретање постаје стање – и то без филтера и предрасуда. Највећу слободу коју могу постићи јесте осећај видљивости, било то њихова осећања или физичко стање. На тај начин извођач постаје средиште перформанса, у ком се тело креће између природног и спектакуларног.
У Српском народном позоришту можете погледати представу „Јеванђеље по Ф. М. Достојевском“ на сцени Пера Добриновић од 19:30 часова. Фото: PrtSc/snp.org.rs Позоришна представа „Држ’ – не дај“ одиграће се вечерас у 20:00 часова у Гимназији Лазa Костић. Фото: PrtSc/gigstix.com О представи “Држ не дај“ је прича двоје младих који су решили да њихова веза постане брак.
Од момента када се двоје младих људи одлучују да заједно проведу живот, до јутра после прве брачне ноћи, дешавају им се ствари за које су миислили да увек неко други доживљава и да се то њима не може догодити.
Упознавање породица, спискови, одабир хаљине, торте, музике, гостију, сале… само су неке од препрека које на духовит начин приказује представа „Држ’ не дај“.
Питање је да ли ће младенци успети да се изборе са свим обичајима и правилима које „како Бог заповеда“ треба обавити и да ли ће моћи да избалансирају танку границу између паганског и урбаног.
Улазнице за представу можете купити на свим „Gigstix“ продајним местима, као и онлајн.
Представа „Женски разговори“ у Свечаној сали НИС-а од 20:00 часова. Фото: PrtSc/new.gigstix.com У представи „Женски разговори“ по тексту Душка Радовића, која траје већ 30 година и која никога на оставља равнодушним и која ће вас насмејати до суза улоге су поделили велика имена српског глумишта, Светлана Цеца Бојковић, Весна Чипчић, Милан Цаци Михаиловић.
У питању је урнебесна комедија која редовно пуни дворане и успешно забавља публику. Уз антологијске реченице Душка Радовића, мушке разговоре, женске разговоре, шармантану и, на да све, забавану глуму троје наших врхунских глумаца доводи до тога да публика увек насмејана напусти салу…
Два света потпуно различита, енигматична, вечно генерализована на „жене су овакве а мушкарци онакви“ и поделу на „ми и ви“, инспирисала су Душка Радовића за књигу Женски разговори, комичну збирку кратких прича о мушкарцима и женама. Мушкарце стално мучи једно питање – шта жене желе? Успели су да се сложе да се жена може само волети или не волети. На другој страни имамо жене које потпуно разумеју мушку планету, читају их и откривају. Њих размишљање о томе шта мушкарци желе ни мало не мучи – оне то већ све знају.
Улоге:
Светлана Цеца Бојковић
Весна Чипчић
Милан Цаци Михаиловић
У Позоришту младих наши најмлађи могу да погледају од 11:00 часова представу „На вуковом трагу“. Фото: Промо/Позориште младих Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
Svetska premijera novog albuma grupe „Metallica“ u Cineplexx Promenada, 13. aprila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је овај уторак дан за позориште? (уторак, 11. април) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.