Преко 10 милиона евра за подршку старим лицима

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Okt.2023, 10:16

Преко 10 милиона евра за подршку старим лицима

Међународни Дан старијих особа, који се обележава 1. октобра сваке године, поставља важна питања о томе како прилагодити наше друштво потребама и способностима трећег доба. Фото: Градске инфо У протеклих десет година, Град Нови Сад је уложио 10, 8 милиона евра како би пружио подршку >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << старијим грађанима на различите начине. Ево прегледа тих иницијатива и пројеката:
Финансијска Помоћ Пензионерима Град Нови Сад пружа финансијску подршку пензионерима који примају најнижу пензију од 2015. године. Сви пензионери са пребивалиштем у Новом Саду имају право на ову подршку у износу од 5.000 динара. До сада је укупно подељено 1.014.269 евра како би се олакшало финансијско стање старијих грађана.
Боравак у Бањама Град Нови Сад сваке године организује бесплатан климатско-рехабилитациони боравак за око 400 пензионера широм Србије. Овај пројекат је активан од 2016. године и до сада је инвестирано 391.832 евра како би се омогућио овај користан одмор старијим суграђанима.
Подршка Старијим Лицима Стара лица добијају подршку путем услуга које пружа Геронтолошки центар. Овај пројекат је започет 2012. године, а укупно је уложено 6.162.452 евра како би се осигурала континуирана брига и подршка за наше старије суграђане.
Клубови Пензионера Како би се унапредила друштвена интеракција и активности старијих грађана, 19 клубова пензионера је опремљено и реновирано при Геронтолошком центру “Нови Сад”. Осим тога, Прихватилиште за одрасла лица у Футогу је такође прошло капитално одржавање и опремање током двогодишњег пројекта од 2020. до 2022. године. Укупна вредност овог пројекта износи 1.108.595 евра.
Објекат клуба пензионера у Ковиљу је темељно реконструисан и опремљен намештајем, уз поштовање свих захтева Завода за заштиту споменика. Овај пројекат је спроведен током 2020. и 2021. године, а укупна вредност инвестиције износи 170.500 евра.
Дом Пензионера у Каћу Изграђен је потпуно нов објекат површине 550м2 намењен пензионерима. Опремљен је, уређен, а двориште је озелењено и сређено. Овај пројекат је реализован током 2021. године, а укупна вредност улагања износи 597.269 евра.
Дом Пензионера у Поштанској 3 Овај објекат је потпуно реконструисан и адаптиран, уз претварање таванског простора у радни. Сви радови су изведени уз поштовање захтева Завода за заштиту споменика културе. Пројекат је трајао од 2016. до 2022. године, а укупна вредност инвестиције износи 690.242 евра.
Дом Пензионера у Лединцима Изграђен је нов објекат за потребе пензионера у насељима Стари и Нови Лединци. Овај објекат се налази на централној локацији уз Дом културе и има површину од 450м2. Пројекат је започет 2022. године, а укупна вредност износи 434.700 евра.
Дом Пензионера у Кисачу Објекат је прошао кроз реконструкцију и опремљен је свим неопходним прикључцима за воду, канализацију, струју и гасну мрежу. Пројекат је реализован од 2017. до 2018. године, а укупна вредност инвестиције износи 60.000 евра.
Дом Пензионера у Будисави Овај објекат је такође реконструисан и опремљен намештајем и свим потребним елементима током пројекта који је трајао од 2019. до 2020. године. Укупно је инвестирано 102.476 евра у овај пројекат.
Дом Пензионера у Бегечу Поред Дома пензионера, изграђен је и мањи објекат намењен месној организацији пензионера. Овај пројекат је спроведен током 2012. и 2013. године, а укупна вредност износи 120.000 евра.
Град Нови Сад наставља са преданим радом како би обезбедио удобност старијим суграђанима који представљају драгоцени ресурс нашег друштва, с богатим искуством и знањем. Обележавање Међународног Дана старијих особа подсећа нас да сви заједно градимо будућност коју желимо, а то укључује и бригу о онима који су нам претходили.
Vučić: Uradili su sve da unište Srbiju, Srbija će pobediti!

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Преко 10 милиона евра за подршку старим лицима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.