ЈГСП од данас богатији за 10 електричних аутобуса (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 10:39

ЈГСП од данас богатији за 10 електричних аутобуса (ФОТО/ВИДЕО)

ЈГСП “Нови Сад” је након уговореног кредитног аранжмана представника Града Новог Сада и Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) расписао јавну набавку за 10 нових, нископодних, електричних аутобуса са пуњачима 2021. године. Град је од данас богатији за 10 електричних аутобуса, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а пробној вожњи присуствовао је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић.
„Купљено је 10 нових аутобуса на електрични погон а марке “Соларис”. Покрећемо нови вид превоза. Као и остала возила која су купљена у претходних неколико година и ова нова су безбедна, комфорна и задовољавају потребе свих наших путника. Потребно је истаћи да су еколошки прихватљивији – тихи и нулта је емисија штетних гасова. Набавком ових возила, бенефит нема само компанија и путници већ сви грађани Новог Сада.
Захвалио бих се свим челницима који су подржали овај пројекат, пре свега доскорашњем градоначелнику Милошу Вучевићу који је овај пројекат и започео. Захвалио бих се такође и садашњем градоначелнику Милану Ђурићу који је овај пројекат наставио и завршио. Будућност у транспорту је у зеленој техлоногији, судећи по томе будућност ЈГСП “Нови Сад” је данас почела“, рекао је Иван Радојичић директор ЈГСП “Нови Сад”.
„Ово је изузетан дан за Град Нови Сад и градско предузеће. Аутобуси су изузетно тихи и не загађују животну средину. Гледамо да развијамо Нови Сад што је приоритет. Последњих 11 година купљено је 147 аутобуса – који су на ЦНГ 110. Инвестиција куповине 147 аутобуса коштала је Град и градско предузеће близу 4 милијарде динара. Ова инвестиција данас коштала је 7 милиона и 440 хиљада евра. Финансирамо заједно кроз кредитну линију са ИБРД. Мислим да је ово веома важно за одрживи развој у свим сегментима.
Идемо добрим путем – изградње саобраћајница и реконструкције, уређење и изградња пешачких и бициклистичких стаза водимо рачуна. Нови Сад има преко 100 километара бициклистичких стаза. Аутобуси ће саобраћати од сутра. Урадили смо и три пуњача – два се налазе на железничкој станици а један на Булевару Јована Дучића. Поносни смо, ово је нова ера. Натавићемо сарадњу са департманом ФТН -а, струка је веома битна“, рекао је градоначелник Милан Ђурић.
„За компанију “Соларис” је веома важно што је изабрана за реализацију. Велика је част. Данас је важан догађај. Испорука 10 електричних аутобуса са пратећом инфраструктуром – под тим се подразумева акумулатори. Реч је о две врсте напајања. Ови аутобуси се одликују нултом емисијом гасова и веома су тихи. Аутобуси су погодини за возаче, путнике и околину“, рекла је Марта Лис из компаније “Соларис”.
https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2023/06/JGSP.mp4
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЈГСП од данас богатији за 10 електричних аутобуса (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.