Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 07:01

Да ли је Нови Сад сасвим обичан град? (среда, 10. мај)

Сигурни смо да се више пута у животу помислили како Нови Сад није обичан град и како је другачији од других. Фото: Градске инфо Нови Сад увек има атрактивне садржаје, природу, паркове и реку која очара увек и сваког ко дође у наш град. Новосадске улице имају садржај којима ће бити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одушевљени посетиоци свих генерација.
Ове среде температура ће бити од 7 до 20 степени, тако да прошетајте улицама нашег града и осетите позитивну енергију Новог Сада и схватите зашто је Нови Сад другачији од других градова.
На платоу испред Културне станице Свилара од 10.00 до 12.00 часова ће се одржати друга у низу циклуса радионица Алмашки леп.
Учесници радионице имаће прилику да са студентима архитектуре обиђу Алмашки крај и да његове старе земљане куће, које су једно од основних обележја овог краја.
Уколико сте заинтересовани за учешће на овој радионици – пријавите се на мејл Културне станице Свилара svilara@kulturnestanice.rs. 
Фото: КС Свилара Трибина „Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град?” Гост Свиларе у оквиру циклуса трибина „Нови Сад: књижевни или сасвим обичан град?” биће песник, књижевни теоретичар и критичар, професор на Филозофском факултету у Новом Саду, председник Матице српске Иван Негришорац.
Као песник прошао је пут од неоавангарде до постапокалиптичне религиозности, уз специфичан хумор и шарм.
Представа „Керови“ у 20:00 часова у НИС-у Расплакаће вас, насмејати и натерати да се запитате какви сте “ људи“. Својим бриљантним глумачким трансформацијама и прецизном игром, глумци пружају гледаоцу врхунску забаву али и запитаност, да и можемо бити бољи људи?
Представа је настала по тексту Кристофера Џ. Џонсона Тхе Дог Логс, аустралијског глумца, редитеља и писца, а на српски га је превела Милица Михаиловић.
Фото: Pixabay/StockSnap Глумци у представи играју 14 раса паса, на готово празној сцени, користећи се само текстом и својим глумачким умећем. Кроз много смеха али и неколико тужних, готово трагичних прича, представа показује и преиспитује људски однос према псима, који нам пружају неограничену и безусловну љубав.
Представа се састоји од четрнаест псећих ликова, који кроз своје животне приче преносе своје ставове о љубави, пријатељству, освети, насиљу. Сви псећи ликови одражавају карактеризације људског бића.
У Српском народном позоришту можете погледати две представе: Представа „Тартиф“ од 19:30 часова Представа „Граматика поремећаја“ од 21:00 час У Позоришту младих у оквиру манифестације „Новосадске позоришне игре“ клинци могу погледати две представе: Представа „Био једном један лав“ од 11:00 часова Представа „Могућност забављања код птица“ од 19:30 часова Прометеј и „Грли мама“ представљају књигу Роузи Ноулс. Фото: ИК Прометеј Представљање књиге ће се одржати данас са почетком у 18 сати у дворишту Издавачке куће Прометеј.
Европску недељу ношења беба у носиљкама и марамама Прометеј обележава објављивањем прве књиге у новој Прометејевој едицији „Зашто је важно“.
О важности контакта у најранијем развоју детета говориће Исидора Косић, саветница за ношење, а посетиоци ће имати прилику да испробају носиљке као и да добију одговоре на неке од најчешћих недоумица.
Изложба о животу Нађе и Стива Тешића и промоција књиге „Бунтовница у сенци“ Фото: ИК Прометеј У 19 часова, у галерији Издавачке куће Прометеј одржаће се вече посвећено животу и раду Нађе Тешић и Стива Тешића.
Нађа Тешић била је америчка књижевница рођена у Ужицу, али дубоко везана за село свог оца Радише Тешића, за Солотушу и Рачу, где је провела, како је често говорила, најлепше дане свог детињства.
О Нађи Тешић говориће Душица Мурић, Славица Гароња, уредница српског издања књиге Бунтовница у сенци, Радмила Настић, преводилац, као и Нађин дугогодишњи пријатељ, новинар и публициста Зоран Јеремић. Документарну изложбу о животу Нађе Тешић посетиоци ће моћи да погледају у Прометејевој галерији до краја маја.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
Уживајте!
Zanimljivosti o mesecu maju – rođeni Desanka Maksimović i Novak Đoković, ali i poznati Novosađani

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је Нови Сад сасвим обичан град? (среда, 10. мај) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.