Велики понедељак! Први дан Велике недеље, како ћете га провести? (понедељак, 10. април)

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Apr.2023, 07:01

Велики понедељак! Први дан Велике недеље, како ћете га провести? (понедељак, 10. април)

Овог понедељка улазимо у Велику недељу, ово је последња недеља Васкршњег поста пре Ускрса. Ова недеља се проводила од најстаријих времена у најстрожем посту. Апостолске установе прописују да се ове недеље употребљавају само хлеб, со и воће. Брз начин живота понекад нам >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << не дозвољава да то и данас радимо, али верујемо да има вас који успевате. Да ли се придржавате правила и да ли ћете постити ове недеље? Фото: Градске инфо Како је ово најтужнија недеља у години и дешавања нису бројна у нашем Новом Саду. Ипак ако желите да се проведете мало овај понедељак и да се опустите, истражили смо за вас где то можете да учините.
Ево шта нас очекује овог понедељка у Новом Саду: Јавно комунално предузеће „Новосадска топлана“ данас почиње радове на изградњи вреловодног прикључка за објекат у Темеринској улици број 38. Радови ће се изводити у две фазе.
Фаза 1 Радови у овој фази се изводе у Улици Беле њиве од броја 3 до раскрснице са Темеринском улицом, почев од 10. априла 2023. године. Током извођења радова у овој фази, Улица Беле њиве постаје „слепа“.
Фото: Pixabay/Vladimir_Fayl Фаза 2 Радови у овој фази се изводе од Улице Беле њиве до Темеринске улице број 38, приликом којих се саобраћај пребацује на саобраћајну траку са непарне стране улице. Током извођења фазе 2 и даље остаје активна фаза 1 (заједно са фазом 2). Радови се завршавају 8. маја 2023. године.
Напомена: Наведени радови неће утицати на квалитет испоруке топлотне енергије током грејне сезоне. Из Топлане моле грађане да имају стрпљења и разумевања за поменуте радове.
Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!
Фото: Pixabay/Bru-nO У Српском народном позоришту можете погледати представу „Граматика поремећаја“ од 20:30 часова на Камерној сцени. А на сцени Пера Добриновић од 19:30 часова можете погледати „Јеванђеље по Ф. М. Достојевском“.
Задовољство нам је да вас обавестимо да ће се концерт „OneBeat Balkans“ одржати данас у 20 часова у књижари и бару Зенит Букс, у улици Његошева 24. Концерт је организован у склопу пројекта „OneBeat Balkans“ који окупља 12 друштвено ангажованих музичара и музичарки из балканских држава и САД-а, који заједно бораве, путују по Балкану и стварају нову музику и мултидисциплинарна дела.
„OneBeat Balkans“ окупља 12 друштвено ангажованих музичара и музичарки, који заједно стварају нову музику и мултидисциплинарна дела, воде јавне радионице и корисе уметност за поновно успостављање поверења и економског развоја на подељеном подручју Балкана.
На концерту ће наступити музичари и музичарке из Албаније, Хрватске, Косова, Македоније, Србије и САД-а.
Као специјални гости, на бини ће се придружити кантаутор Марко Луис, маестро Висар Кући и локални хор Поп-хор Радио.
Као и сваког месеца, и у априлу у Герила Бар-у  ће се одржати Војвођанско вече stand up комедије. За оне који не знају тројац Душан Варничић Небојша Грујић и Жарко Медар-Цуба су и основали организацију комедија Нови Сад. Војвођанин, Босанац и Србијанац. И овога пута чућете интересантне приче о детињству, филмовима, домаћој музици, некрофилији, Војводини, Србији и многе друге.
Наступ почиње у 20:30 часова.
У Свечаној сали Нис-а од 20:00 часова можете погледати представу „Сузе су ок“. То је прича о једној жени која неће да изговори чежњу сваке жене – „ако не могу да будем песник, дај ми, Боже, да бар будем поезија“.
Прича о Марији Калић, певачици хора Радио Београда у пензији, која обожава поезију и песнике и која покушава да учини немогуће и оствари свој животни сан везан за поезију. Растрзана између успомена на старог и успешног песника и наде а ће добити оно што заслужује – са младим песником од кога много очекује, Марија Калајић нам прича причу о свима нама-о љубави, чежњи, разорачењу, и тихом сну да за собом оставимо неки траг.
Фото: PrtSc/agv.org.rs Фестивал класичне гитаре „Vojvodina Guitar Fest“, одржаће се од 10. до 14. априла у Музичкој школи Исидор Бајић и Градској кући. Војвођански фестивал класичне гитаре настао је 2007. године са циљем да се обнови Покрајинско такмичење за гитару. Убрзо након успешно реализованог премијерног фестивала, фестивалско такмичење понело је име њеног почасног председника и доајена класичне гитаре, проф. др Јована Јовичића. Због значајног интересовања гитариста из Србије и региона, такмичење 2011. године прераста у међународно и привлачи, поред нових такмичара из музичких школа у Србији, гитаристе из целог региона. Данас, Војводина Гуитар Фест својим разноврсним програмом има заслужено место на светској мапи гитаристичких фестивала, а називом такмичења одржава живим и сећање на проф. др Јована Јовичића.
Детаље фестивала погледајте на сајту организатора.
Уживајте!
Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Велики понедељак! Први дан Велике недеље, како ћете га провести? (понедељак, 10. април) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.