Нови Сад је од данас престоница љубави! (петак, 10. фебруар)

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Feb.2023, 08:01

Нови Сад је од данас престоница љубави! (петак, 10. фебруар)

Љубав је стање јаке емотивне наклоности према некоме или нечему. Љубав је разноврсност различитих емоционалних и менталних стања, типично снажно и позитивно доживљаваних, која се крећу од најдубље међуљудске наклоности до једноставног задовољства. Не мора да буде само према >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << људима, може да буде и према граду. Фото: Градске инфо Ми Новосађани волимо да кажемо да у Новом Саду живе најбољи и најкултурнији људи, као и најлепше девојке. И ми Новосађани, и они који се осећају тако, ми волимо наш Нови Сад. Стога нас не  чуди што је наш град постао град љубави од данас. Увек је Нови Сад град пун љубави, али данас је и званично!
„Нови Сад – престоница љубави” је главна тема Фестивала љубави који се организује у сусрет празницима: Дану заљубљених, Светом Трифуну и Дану жена.
На платоу испред тржног центра Променада, централна инсталација је „Flower Wall“ зид од природног цвећа са натписима „љубав“ на различитим језицима.
Поред кућица које продају храну, слаткише, вино, разне поклоне и сувенире, на фестивалу се налази и неколико интересантних поставки где се посетиоци могу фотографисати (крила анђела, „Love Gate“ „Kissing Point“, „Old Photo Booth“, љубавна осматрачница). Централна бина је резервисана за богат музички програм, а бројне активације одржавају се на самом платоу, као и на многим другим локацијама у Новом Саду.
Фото: PrtSc/novisad.travel А кад причамо о љубави не смемо заборавити и „Green Love“ фестивал. Прекаљени актери техно сцене 999999999 коначно стижу у добро познату КЦ Хала 2 да разнесу „Green Love“ подијум својом рејв енергијом.
Фото: PrtSc/new.gigstix.com Журка почиње од 22:00 часова.
У Српском народном позоришту можете погледати две фантастичне представе:
„Боеми“ од 19:00 часова „Слепа мрља“ од 19:30 часова Радионица „Живот и рад Марте Грем“ коју води Снежана Ађански одржава се у Културној станици „Барка“ од 17:00 часова.
Ако сте обожаваоци бенда „ABBA“ онда не смете пропустити журку у Герила бару са ДЈ Салетом Младеновићем. Пуштају се највећи хитови светски познатог  „ABBA“бенда заједно са познатим песмама других аутора из периода стваралаштва ових мега звезда! Улаз је слободан.
У Културном центру Новог Сада, у 20:00 часова, одржаће се својеврстан заједнички концерт два искусна кантаутора Немање Нешића и Милана Кораћа, где ће на сцени обојица бити присутни све време, а пратиће их музичари формално подељени у два бенда. Наизменично, два аутора свираће песме са својих нових музичких издања, а то је прилика да публика буде заједничка и јединствена, ко дође због једног, имаће прилику да упозна и музику другог аутора.
Фото: Градске инфо Oтварање изложбе Владислава Шешлије „Лепе, шарене“  од 19:00 часова у Америчком кутку. Према речима аутора, изложба је настала из потребе да се после дужег времена самосталном изложбом у Новом Саду представи са жељом да његове слике стварају утисак као да су се саме насликале. Велика инспирација за ову изложбу биле су му приче из књиге „Зовем се Арам“ америчког писца јерменског порекла – Вилијама Саројана.
Фото: PrtSc/Facebook.com/acnovisad Бенд Норвешка шума наступиће у 21.30 у књижари „Bulevar Books“.
Норвешка Шума је бенд из Новог Сада, основан јесени 2013. године.
Током свог постојања бенд је пролазио кроз разне жанровске промене и саставе, устаљујући своју поставу 2017. године и у том саставу ради и данас. Бенд чине Весна Митић (пратећи вокали), Иван Костадиновић (бас гитара, пратећи вокали), Горан Пријић (вокал, клавијатуре), Никола Вучетић (бубањ) и Филип Недовић (гитара). Иза себе имају самостално издат ЕП “Ми, странци”, као и албум “Небо” у издању СКЦ КГ, који је део стварања Норвешке Шуме од 2018. године до краја 2020. године, и прво званично издање.
Фото: PrtSc/visitns.rs Грчки алтернативни рок бенд „Deaf Radio наступиће у СКЦНС Фабрика са почетком у 21:00 час.
Предгрупа ће бити новосадски бенд „Short Reports“.
Фото: НСЕПК Након веома успешне хуманитарне журке за Милоша на којој је Нублу прикупио 105 хиљада динара за његово лечење, овог петка @giariccci и @izuj_se желе да “подебљају” суму! Тако да се спремите вечерас за још једно „изување“.
Улаз је 300 динара и сав прикупљен приход иде за Милоша. Немате разлог да не дођете, попијете, проведете се и ПОМОГНЕТЕ!!!
У кафе-књижари Зенит у 17.30 одржаће се промоција књига Декатон и Каменорезац.
Фото: PrtSc/visitns.rs Публика ће имати прилику да поразговара и са ауторима, Владимиром Мартићем и Алексом Чуљаком, и постави им сва питања која их занимају о епској фантастици „Декатона“ и средњовековном амбијенту „Каменоресца“.
Промоција монографије Понос нације. 175 година Галерије Матице српске, ауторке др Тијане Палковљевић Бугарски, музејске саветнице и управнице Галерије Матице српске, одржаће се у 19 часова.
Фото: PrtSc/Facebook.com/galerijamaticesrpske

На промоцији присутнима ће се обратити мр Данило Вуксановић, др Бранка Кулић, проф. др Бранко Бешлин, проф. др Мирјана Д. Стефановић и ауторка књиге.
Уживајте!
Које језеро надомак Новог Сада обожавају љубитељи риболова? 

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад је од данас престоница љубави! (петак, 10. фебруар) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.