Нови ребаланс буџета доноси Новом Саду још 1,5 милијарду динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Okt.2022, 11:30

Нови ребаланс буџета доноси Новом Саду још 1,5 милијарду динара

Ребалансом буџета укупан буџет Града Новог Сада за 2022. годину планиран је у износу од 40.808.715.408,55 динара, који је у односу на важећи план већи за четири одсто (или за 1.564.359.217,52 динара). Фото: Градске инфо Предлог је да буџет буде увећан након извршених промена на приходној страни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << буџета, полазећи од остварења прихода и примања буџета од почетка ове године и, на основу тога, извршене процене њиховог остварења до краја године.
Ово је предлог одлуке о изменама и допуни одлуке о буџету Града Новог Сада који је усвојен на седници Савета за буџет и финансије и који ће се наћи следеће недеље пред одборницима Скупштине града.
Како је приликом образлагања речено, овим ребалансом буџета извршене су корекције (смањење или повећање) планираних износа појединих прихода и примања, у зависности од њиховог слабијег или бољег остварења у протеклих девет месеци у односу на претходне пројекције у буџету, које у крајњем исходу значе повећање укупног износа текућих прихода за 172,6 милиона динара (највише због повећања пореза, и то пореза на доходак, добит и капиталне добитке, а затим и трансфера од других нивоа власти), као и повећање примања од продаје нефинансијске имовине за 1.392 милиона динара.
Овим предлогом одлуке расходи и издаци буџета из свих извора средстава из буџета, укључујући и распоређени суфицит ових средстава из ранијих година, утврђени су у износу од 40.491.956.405,15 динара (без расхода и издатака из додатних прихода), односно повећани су за 1.564.351.897,52 динара у односу на средства која су планирана важећом Одлуком о буџету, што је повећање од четири одсто.
Grad izdvaja više para za JGSP kako cena karte ne bi bila duplo skuplja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови ребаланс буџета доноси Новом Саду још 1,5 милијарду динара се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.