Градско зеленило уклонило бршљан са две тополе у улици 1.300 каплара

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Mar.2023, 12:08

Градско зеленило уклонило бршљан са две тополе у улици 1.300 каплара

Радници „Градског зеленила“ уклонили су бршљан са стабала две тополе код дечијег игралишта у улици 1.300 каплара. Бршљан је уклоњен у договору са грађанима како би дрвеће могло на бољи начин да усваја сунчеву енергију и обавља процес фотосинтезе. Фото: Градско зеленило У Градском >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << зеленилу истичу да је бршљан биљка која веома брзо расте, напада кору стабла, а ако се попне високо уз крошњу може угрозити олистале гране и утицати на њихову стабилност и довести до слабљења биолошког потенцијала стабла.
„Уклањањем бршљана омогућили смо дужи век стаблима топола, која ће још дуго обезбеђивати хладовину за малишане из овог краја града“ – каже Јелена Прица, помоћник директора Градског зеленила.
Фото: Градско зеленило Она истиче да је и данас настављено третирање дрвећа и шибља инсектицидима и фунгицидима, као и радови на уређењу травњака и блоковских површина.
Свечано обележен јубилеј и првих 100 година успешног рада Новосадског сајма (ФОТО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Градско зеленило уклонило бршљан са две тополе у улици 1.300 каплара се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.