Приморска улица постаје нови улаз у град – Шта предвиђа план детаљне регулације радне зоне Север 1?

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 12:00

Приморска улица постаје нови улаз у град – Шта предвиђа план детаљне регулације радне зоне Север 1?

На сајту Завода за урбанизам у Новом Саду од 9. маја на јавном увиду налази се План детаљне регулације Радне зоне Север 1, који, између осталог, предвиђа и ново пристаниште на каналу Дунав-Тиса-Дунав, као и продужетак Приморске улице. Фото: Градске инфо Површина радне зоне Север >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << I износи 187,21 ха, на југу се простире до Приморске улице, тачније канала ДТД, на северу до Јадранске улице, на западу до пруге, док су на истоку њене границе Улица Професора Грчића, Милеве Симић и Клисански пут. Тај простор обухваћен је Планом детаљне регулације.
Фото: PrtSc/Google Maps На каналу ДТД планом је предвиђено ново пристаниште за претовар робе, а дуж канала наћи ће се индустријски колосек који ће повезати железнички чвор са новосадском луком, тачније луком „DP World“.
План предвиђа и продужетак улице Паје Радосављевића „иза“ Темеринског пута, што уједно подразумева и унапређење раскрснице између те две саобраћајнице.
Приморска улица биће продужена и повезана са Руменком, па ће тако та деоница бити нови улаз, а уједно и излаз из Новог Сада. Фото: Градске инфо Планом је обухваћен и Клисански пут, уз који је планирано задржавање парцела за породично становање, уз делатности које то неће угрожавати.
Тренутно у овој индустријској зони послују „Неопланта“, „Viscofan“ и „Аptiv Mobility Services“, а некада је у оквиру ове зоне пословала и Хемијска индустрија Нови Сад (ХИНС), која је у стечају од 2008. године.
Фото: PrtSc/ЈП „Урбанизам“ Gde Novi Sad „stvara“ najbolje mesne proizvode? (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Приморска улица постаје нови улаз у град – Шта предвиђа план детаљне регулације радне зоне Север 1? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.