Где провести 1. мај у околини Новог Сада? Ово су предлози (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Apr.2023, 10:23

Где провести 1. мај у околини Новог Сада? Ово су предлози (ФОТО)

Ако сте у недоумици где можете да проведете квалитетно време у природи са породицом, можда вам можемо помоћи. Наиме, у околини Српске Атине постоји мноштво скривених бисера и оаза мира. Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић/Илустрација Кажу да када сте у добром друштву, небитно је где сте. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Међутим, ако вам је то битно можда вам се свиде ови предлози.
Бешеновачко језеро Бешеновачко језеро или Бели камен, како га многи називају, налази се у близини села Бешеново, на Фрушкој гори. На око 38 км од Новог Сада, до овог бисера можете доћи једино личним превозом. До језера се долази преко Змајевца Партизанским путем, или преко Беочина новим реконструисаним путем. Још увек није време за купање, али квалитетан роштиљ поред језера није на одмет.
Фото: nsuzivo.rs Каменички парк Најстарији и највећи парк у Новом Саду – Каменички парк, лоциран је на северним обронцима Фрушке горе. Гледано из правца Новог Сада, удаљени сте око 7 километара. До ове оазе можете доћи личним превозом, пешака преко моста или приградским аутобусом. На самом уласку у парк, осим јасно дефинисаних пешачких стаза уочићете и широко травнато пространство. Одлично је из више разлога. Првенствено издвојени сте из саобраћаја и гужве, са својом породицом можете провести квалитетно време у природи. Можете направити пикник на ливади, или поред језера у оквиру парка. Деци је обезбеђен фудбалски терен али и сва неопходна опрема на дечијем игралишту за квалитетну игру.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Раковачка пећина Надомак Новог Сада, на обронцима Фрушке горе, налази се мало насеље Раковац. Посебно је и специфично, са бројним културним знаменитостима и богатим историјским наслеђем. Раковачка пећина је прави бисер, а у врелим летњим данима идеално место на коме можете да уживате и да се расхладите. До овог места можете доћи веома брзо колима или приградским аутобуским линијама (77, 78) из центра Новог Сада са Железничке станице. Пут траје између 15 и 20 минута. Ако планирате излет аутомобилом из Новог Сада, прођите Сремску Каменицу, Лединце и следећа станица је Раковац. Након доласка у Раковац продужите око 3 километра до Старог Раковца, где ћете наићи на манастир одакле ћете пратити путоказе. Да бисте стигли до овог ушушканог фрушкогорског блага потребно вам је пет до десет минута пешачења.
Фото: nsuzivo.rs Фрушка гора Панонска лепотица, пуна изненађења и мирних места на којима можете да одморите тело и уши. Излетиште “Змајевац” налази се на око 5 километара западно Гребенским путем од Иришког венца. Излетиште Бранковац налази се у централном делу Фрушке горе на путу између Змајевца и Црвеног чота. Са леве стране излетиште је уређено урбаним мобилијаром, а са десне стране се налазе простране ливаде. Излетиште Летенка које се налази у централном делу Фрушке горе, неколико километара у правцу запада од Црвеног чота. На Летенци се налази комплекс објеката и спортских терена. На Фрушкој гори можете обићи још и Иришки венац, Андревље, Бобелина ливада, Борковац, Цигански логор, Тестера, Попов чот, Змајевац, Широке ледине, Јабука, Осовље, Астали, Рохаљ базе, Липовача.
Фото: WikimediaCommons/Lightstalker200 Краљев извор Можда ће вам бити тешко да дођете до дестинације коју вам предлажемо, па ћемо вам детаљно помоћи. Ако идете аутомобилом, пређете Мост Слободе и идете на “Мишелук”. Пратите пут и путоказе ка Иришком венцу. Када дођете на раскрсницу, лево вам је пут за хотел “Норцев”, а ви идете десно Партизанским путем који је реконструисан прошле године, а води до Змајевца. Пратите пут ка Змајевцу. Када дођете до раскрснице за Врдник, Раковац десно имате и опцију право ка Бешенову. Тај пут реконструисан, те ће вам путовање истим бити пријатно. Пратите Партизански пут и долазите до раскрснице. На вашој левој страни је пут за Бешеново, десно за Беочин а право за Гргуревце. После пет минута вожње са леве стране наићићете на Краљев извор. На том локалитету имате Краљев извор, урбани мобилијар и избетониран роштиљ.
Фото: nsuzivo.rs “Софијини кругови” До овом места можете доћи Партизанским путем који је реконструисан прошле године. Аутомобилом кренете из Новог Сада, прођете кроз Сремску Каменицу и идете на Иришки венац и пратите Партизански пут. Дођете до прве раскрснице, са леве стране је пут за Бешеново, десно за Беочин а ви наставите право. Возите се овим путем 20 минута. Пратите пут, прођете излетиште Јабуку, па Андревље, Мошин гроб, Попов чот. Дођете до раскрснице и паркирате аутомобил. С десне стране, чим зађете у шуму наилазите на “Софијине кругове”. Дрвеће је украшено иконама.
Фото: nsuzivo.rs Поповица Надомак Новог Сада, у Сремској Каменици налази се викенд-насеље Поповица. Ово насеље осим што нуди шуму и чист ваздух, у понуди има и Поповичко језеро. Мало језеро смарагдне боје, богато је шараном а окружено је шумом. Надомак језера налази се и извор.
Сремски Карловци Према историјским подацима из 1553. године, Каром је фрушкогорска престоница вина. Северно изнад Сремских Карловца, налази се излетиште Стражилово. Популарно излетиште које сваке године привлачи велики број туриста. Уређено урбаним мобилијаром, ложиштима и клупама делић су како би вам боравак у природи био пријатнији. Пре уласка на Стражилово, са десне стране пута, налази се уређено Еко-камп одмориште, једино место на простору Националног парка где је дозвољено камповање.
Фото: nsuzivo.rs/Павле Пејић Врдник У Врднику можете пронаћи смештај у домаћој радиности или хотеле. Можете обићи Манастир Врдник. У близини се налази и “Адреналин парк” са многобројним несвакидашњим и занимљивим препрекама.
Бегечка јама Бегечка јама је парк природе и популарно излетиште настало на старом кориту Дунава. У близини ћете пронаћи ресторане, чарде и салаше.
Ovog vikenda Novi Sad slavi Dan planete Zemlje! (22. i 23. april)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Где провести 1. мај у околини Новог Сада? Ово су предлози (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.