Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jun.2023, 11:32

Фестивал „Добро дошли на Насеље“ 1. и 2. јула на Новом Насељу

Фестивал „Добро дошли на Насеље” одржаће се десету годину заредом у организацији Новог културног насеља (НКН). Јубиларно издање фестивала десиће се током 1. и 2. јула на Новом насељу. Фото: Уступљена фотографија Током два дана, Новосађани ће на неколико локација између улица >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Браће Дроњак 15 и Бате Бркића 24, са дворишне стране, имати прилику да погледају неколико изложби, учествују у многобројним радионицама, акцији уређивања јавног простора, сађењу биљака, али и да уживају у вечерњем програму!
Јавни простори биће претворени у сцене за различите уметничке садржаје.
Уметнички радови, дело су младих уметника из региона, који су настали измештањем уметности из атељеа у заједнички, свакодневни простор заједнице Новог насеља, што је од првог издања фестивала 2014. године и његов примарни циљ и смисао.
У склопу фестивала своје уметничке радове, између остралих, излагаће Клаудиу Кобилански, уметник из Румуније, али и Тамара Кострешевић и Хелена Солдат, уметнице из Новог Сада. Они током јуна месеца заједно са комшијама Новог насеља радили на конципирању и стварању уметничких радова који ће премијерно приказати и они су настали у склопу европског пројекта „Magic Carpets”.
Целокупан програм и сатница фестивала биће објављени на профилима удружења Ново културно насеље на друштвеним мрежама Фејсбук и Инстаграм.
Овим фестивалом Ново културно насеље труди се да креира нова места, активира грађане и јавни простор, где културно-уметнички програми излазе из институција. Овим наизглед обичним просторима даје се нова вредност и испитују се њихови потенцијали за изведбу програма. Значај фестивала огледа се у подстицају квалитетнијег друштвеног и културног живота, првенствено грађана Новог насеља, а онда и целог града кроз децентрализацију културних активности. Управо овим догађајем, Ново културно насеље је и започело своју иницијативу за оснивање културног центра на Новом насељу, 2014. године.
Овогодишње издање фестивала подржала је Градска управа за културу града Новог Сада, Омладински савез удружења Нови Сад омладинска престоница Европе – ОПЕНС, Платформа Magic Carpets, Стамбена заједница Браће Дроњак 15, као и бројни, дугогодишњи пријатељи фестивала.
За сва остала питања, можете се обратити на адресу novokulturnonaselje@gmail.com.
Besplatni pregledi mladeža danas i sutra u centru grada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фестивал „Добро дошли на Насеље“ 1. и 2. јула на Новом Насељу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.