Како провести први дан последњег месеца ове године у Новом Саду? (четвртак, 1. децембар)

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Dec.2022, 08:01

Како провести први дан последњег месеца ове године у Новом Саду? (четвртак, 1. децембар)

Четвртак, први дан последњег месеца у годину. Данас улазимо у децембар и од данас сезона питања: „Хеј, где ћеш за Нову годину?“ званично може да почне. Фото: Градске инфо И док одговарамо на то питање и већ полако смишљамо где ћемо ићи и шта ћемо обући за Нову годину, немојмо заборавити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је овај децембар пун дешавања и да се треба добро провести сваки дан до краја године.
Ево шта вас очекује у Новом Саду првог дана децембра: Данас је званично отварање празничне идиле на Тргу слободе. Данас у наш град стиже дуго очекивани „Зимзоленд“.
Празнична атмосфера трајаће чак 28 дана, од 1. децембра до 28. децембра и биће употпуњена разноврсним програмом који окупља мноштво посетилаца.
На „Распеваној јелци“, бини украшеној природним гранама јелке, сваког дана одржаваће се наступи хорова из читаве Војводине, док ће викендима на централној бини наступити најпознатији новосадски бендови и ДЈ-ејеви.
У тридесетак кућица посетиоци ће имати прилику да пробају кувано вино, разна пива, храну специфичних укуса, као и да купе сувенире и новогодишње украсе. У свакој кућици чучи један мали, новогодишњи свет који вас мирисима и укусима враћа на најушушканија места у сећању.
Манифестацију ће у 18:00 часова свечано отворити хор „Вивак“, потом је планиран перформанс изненађења, а у 19.30 часова наступиће новосадски бенд „Банда Дрвена“ који на аутентичан војођански начин изводи домаће и стране хитове.
Фото: Instagram.com/zimzolend Децембарски Змајдани лепих речи биће одржани од 1. до 10. децембра ове године, а обухватиће више програмских дешавања. Пројекат Децембарски Змајдани лепих речи реализује се у континуитету већ три деценије, што је потврда квалитету иницијалне идеје и уметничком развоју манифестације.
Програми Змајдана ће и током овогодишњег издања окупити велики број сарадника и учесника – децу и младе свих узраста, професоре и студенте академија и факултета уметности, високих струковних школа, предаваче, глумце, књижевнике, драматурге, композиторе, сценографе, продуценте, библиотекаре, новинаре, педагоге, наводе организатори догађаја.
У питању је вишедневна манифестација којом се обележава рођендан Јована Јовановића Змаја кроз различите уметничке програме. Током “Змајдана” одржаће се и 31. Фестивал монодраме за децу
Програм за четвртак, 1. децембар. У Позоришту младих у малој сали од 10:00 часова можете погледати следеће представе:
Баба прави крофне Не могу да се љубим Доживљаји Мате дангубе Деда Мразове невоље У Позоришту младих од 19:30 часова можете погледати представу „Cat Claw“. Представа инспирисана истоименим стрипом славног новосадског стрип цртача Бранислава Банета Керца, настала је у сарадњи Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“ и Позоришта младих. „Cat Claw“ је прича о паралелним димензијама, људима пацовима, опасним технологијама, непрежаљеним љубавима, студентским мукама, хеви метал концертима, акционим херојима са вишком кила и супер жени која мора са свим тим да се носи.
Фото: НСЕПК2022/В. Величковић На истом месту од 18:00 часова биће приказана представа за децу „Како се гради карактер“. Представа говори о развитку личности, важности суочавања са сопственим страховима и дидактички приказује начине превазилажења препрека и тиме оснaжује децу и пружа им практичне алате за свакоднене изазове у животу.
„Rammstein Night“ одржаће се вечерас у 21:00 час у Герила бару. Легендарне хитове немачке машинерије из Берлина, пратиће и јединствени видео шоу са најбољим моментима из њихове каријере! А ако сте маштовити можете освојити и награде. Три добитника ће се изабрати са најбољим „Rammstein“ аутфитом и они ће освојити једну од вредних награда: 1x „Rammstein CD“ и 2x „Fanclub poster“.
Фото: PrtSc/Facebook/Rammstein Serbia Fanclub

Током трајања изложбе „Војводина и Доња Аустрија – интеркултуралне везе“, као и сваког четвртка до сад у 18:00 часова, кустоси Музеја Војводине, аутори ове необичне изложбе, разоткриће вам повезаност два региона причама о експонатима Државне колекције Доње Аустрије и Музеја Војводине.
Фото: Градске инфо Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које.
ЈКП „Паркинг сервис“ обавештава грађане да се дванаеста сезона изнајмљивања градских бицикала ”NS bike” завршава данас. Како би „Паркинг сервис“ могао да закључи сезону, моле се корисники да изнајмљене бицикле благовремено раздуже до 19:00 сати. ОВДЕ погледајте на којим локацијама то можете урадити.
Фото: Градске инфо Из истог предузећа нас обавештавају и да од данас у организовани систем наплате паркирања улазе паркиралишта у делу Подбаре:
Улица Ђорђа Рајковића (од Улице Марка Миљанова до Улице Марка Нешића) Улица Земљане ћуприје (од Улице Милована Глишића до Улице Ђорђа Рајковића) Улица Златне греде (од Даничићеве улице до Улице Ђорђа Јовановића) Лончарска улица Улица Марка Нешића Улица Милана Ракића (од Улице Земљане ћуприје до Улице Марка Нешића) Улица Милована Глишића Улица Саве Вуковића (од Улице Земљане ћуприје до Улице Ђорђа Јовановића) Скерлићева улица (од Улице Милована Видаковића до Улице Саве Вуковића) Наведена паркиралишта налазе се у режиму плаве зоне, без временског ограничења. Паркирање, по цени од 44,00 динара за сат времена, може се платити слањем SMS-a са регистарском ознаком на број 8212, или куповином „греб-греб” паркинг карте на киоску.
Уживајте!
Дешавања у Новом Саду у децембру месецу

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како провести први дан последњег месеца ове године у Новом Саду? (четвртак, 1. децембар) се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.