Новосадски универзитет међу 1.000 најбољих на свету на Шангајској листи

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Avg.2023, 09:00

Новосадски универзитет међу 1.000 најбољих на свету на Шангајској листи

Ранг листа 1.000 најбољих светских Универзитета, познатија као Шангајска листа, објављена је на сајту ове академске институције. Фото: Градске инфо Универзитет у Новом Саду се на најновијој Шангајској листи најбољих светских универзитета налази између 901. и 1000. места.
Универзитет >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је задржао позицију од прошле године и уврштен је међу 1.000 најбољих светских универзитета. Ово је велики успех за наш Универзитет који је трећу годину заредом сврстан међу 1.000 најбољих светских Универзитета.
Универзитет у Београду и ове године је најбоље пласирани универзитет у нашој земљи и налази се између 301. и 400. места. Овај резултат је бољи од прошлогодишњег, када се налазио између 401. и 500. места на листи високошколских установа.
Иако је Шангајска листа неформална, ствар престижа је бити на њој јер обухвата мање од четири одсто светских универзитета. Листа се објављује сваке године у месецу августу. Академско рангирање светских универзитета (ARWU) спроводи се од 2003. године као међународно истраживање академске изврсности које обавља ShanghaiRanking Consultancy. 
На првом месту се налази Harvard University, следе Stanford и Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge, Berkeley, Princeton, Oxford, Columbia, California Institute of Technology, а листу десет најбољих универзитета на свету затвараUniversity of Chicago.
Од европских универзитета међу 20 најбољих поред Cambridge-а и Oxford-а, налазе се Paris-Saclay University, University College London и ETH Zurich.
Novi Sad ove godine bogatiji za 6.573 brucoša – pogledajte šta se najviše, a šta najmanje upisivalo

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Новосадски универзитет међу 1.000 најбољих на свету на Шангајској листи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.