Нови Сад се гради: Нови Сад ће ускоро добити још један леп парк (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Dec.2023, 10:02

Нови Сад се гради: Нови Сад ће ускоро добити још један леп парк (ФОТО/ВИДЕО)

Почела је изградња најновијег новосадског парка, а предвиђени рок за завршетак радова је 600 дана, након чега ће наш град постати богатији за још једну зелену оазу.
Нови парк у Новом Саду, површине 1,8 хектара, простираће >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се дуж Булевара цара Лазара, поред СПЕНС-а. Парк ће имати осам улаза, а стазе које ће се дуж њега простирати биће израђене од природних материјала, по угледу на европске паркове.
Према пројекту, биће посађено 57 нових стабала, више стотина садница различитог жбуња, док ће се травњак простирати на површини од преко 9.800 м2. У новом парку ће бити и платои са чесмама и фонтаном, амфитеатар, клупе и лежаљке са пуњачима за мобилне уређаје, али и вештачка стена, као и зелени зид.
По угледу на велике европске паркове, подлоге које су предвиђене за стазе биће нарављене од ризле.
Tакође биће урађена и нова водоводна, канализациона и електро мрежа, јавна расвету и видео надзор.
За овај парк Покрајинска влада је издвојила 370 милиона динара, а Град Нови Сад је определио 59 милиона динара.
Zelenila nikad dosta, a biće ga još – zelenilo u poslednjoj deceniji dodatno obogaćeno, novi park i 16.000 stabala u planu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад се гради: Нови Сад ће ускоро добити још један леп парк (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.