Одржана прва едукација о безбедности у саобраћају за средњошколце

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Dec.2023, 16:16

Одржана прва едукација о безбедности у саобраћају за средњошколце

Програм едукације младих будућих возача о безбедном учешћу у саобраћају за ученике трећих и четвртих разреда средњих школа почео је данас, у Гимназији „Лаза Костић“. Фото: Град Нови Сад Првој од 16 едукација присуствовали су заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић, члан Градског већа за саобраћај и путеве проф. др Александар Булајић и представници Агенције за безбедност саобраћаја.
Поздрављајући присутне заменик градоначелника Новог Сада Игор Црнобарац истакао је да млади у саобраћајним незгодама најчешће страдају у својству возача и да је, сходно томе, из буџета Града издвојено три милиона динара за едукацију ученика, како би се будући возачи спремно укључили у саобраћај.
– Према статистичким подацима, саобраћајне незгоде се издваjају као водећи узрок смртности међу популацијом младих од 15 до 29 година. На данашњој едукацији ученици имају прилику да чују који су се то разлози издвојили као најчешћи фактори ризика и шта је све важно да знају како не би угрозили себе, а ни друге. Важно је да делујемо превентивно и већ сад разговарамо о томе, али и да активно радимо на унапређењу путне инфраструктуре и наставимо да стварамо услове за безбедно кретање у саобраћају- изјавио је Игор Црнобарац.
Након едукативног дела програма, жртва саобраћајне несреће после које је остала трајни инвалид, Кристина Ђорђевић поделила је са ученицима своје искуство. Иста едукација биће одржана у свим новосадским средњим школама, са циљем да млади, као најризичнија старосна категорија, а уједно и носиоци будућег транспортног система, стекну одговарајућа знања и повољне ставове, који представљају важне детерминанте безбедног понашања у саобраћају.
Rekordan broj završenih projekata u Novom Sadu: Naš grad postao bogatiji za više od 20 investicija – pogledajte šta se sve radilo u 2023. godini (II deo)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Одржана прва едукација о безбедности у саобраћају за средњошколце се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.