Синоћ у центру Новог Сада отворен „Новосадски Зимзоленд“

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Nov.2023, 22:15

Синоћ у центру Новог Сада отворен „Новосадски Зимзоленд“

Зимска манифестација „Новосадски Зимзоленд“ отворена је у суботу вече, 25. новембра, на Тргу слободе у Новом Саду. Претпразнична еуфорија ове године трајаће чак 32 дана, све до 26. децембра, и биће употпуњена разноврсним културно-уметничким, забавним и хуманитарним програмом. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << У четрдесетак кућица посетиоци ће имати прилику да пробају кувано вино и друга пића, храну специфичних укуса, као и да купе сувенире, новогодишње украсе и остале рукотворине.
Са програмом и појединостима „Новосадског Зимзоленда“, окупљене на свечаном отварању је упознао Никола Булатовић из компаније „Нинамедиа“: „Сваког дана ће се одржавати наступи хорова из читаве Војводине, док ће петком наступати новосадски Ђ-еви, а суботом бендови. Тешко је издвојити шта је то све „Зимзоленд“ у мноштву креативних радионица за децу и за одрасле које ће се одржавати викендима, као и хуманитарних акција које ће обележити овогодишњу манифестацију“, истакао је Булатовић.
„Новосадски Зимзоленд“ настао је по угледу на најлепше божићне „пијаце“, а организује га Удружење „Срцем за све“, у сарадњи са компанијом „Нинамедија“, уз подршку Града Новог Сада и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам. Овогодишњи „Новосадски Зимзоленд“ је отворио покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, истакавши да је „Зимзоленд“ изузетно значајан у зимској туристичкој понуди Војводине:
„Ово јесте нешто што смо живели у другим градовима Европе, а сада је Европа дошла овде. Драго ми је што се лепо осећамо и што делимо тај дух заједништва“, поручио је Иванишевић.
Фото: Ninamedia Отварању је присуствовао и члан Градског већа за управу, прописе и урбанизам, Милован Амиџић. Први дан „Зимзоленда“ су обележили наступ дечијег хора „Бубамаре“ из Бечеја, импресиван ватромет, ватрени перформанс Креативног студија „Фларе“ и наступ бенда „Скетцх“. Другог дана манифестације, у недељу, 26.11, биће одржана акција удомљавања паса у сарадњи са ЈКП „Зоохигијена и Ветерина Нови Сад“, а на „Распеваној јелци“ ће у 18:00 часова наступити новосадски хор „Пламичак“.
Ovog vikenda počinje zimska bajka u Novom Sadu! (25. i 26. novembar)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Синоћ у центру Новог Сада отворен „Новосадски Зимзоленд“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.