Нови Сад је до краја новембра фестивалски град – ево шта нас све очекује

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Nov.2023, 09:00

Нови Сад је до краја новембра фестивалски град – ево шта нас све очекује

До краја месеца није остало још много времена, али су дани који су испред препуни интересантних догађаја. Нови Сад је до краја новембра фестивалски град, а свака седмица са собом носи неко ново интересантно дешавање. Погледајте шта нас све очекује: Фото: Градске инфо Новосадски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << џез фестивал – од 15. до 18. новембра Јубиларни 25. Новосадски џез фестивал одржаће се од 15. до 18. новембра 2023. године у организацији Културног центра Новог Сада.
Поклоници џеза биће у прилици да уживају у осам врхунских концерата на Великој сцени Позоришта младих, а публику очекују и динамични пратећи садржаји – изложбе, филмови, промоције, закључно са џем сешн свиркама.
Продаја ограниченог броја комплета улазница за све четири вечери, односно свих осам концерата, по повлашћеној цени од 4.800 динара, почеће у уторак, 10. октобра. Ови комплети ће моћи да се купе у билетарници Гигс тикса у Париском магазину до 22. октобра.
Звезда отварања фестивала је квинтет Кенија Гарета (The Kenny Garrett Quintet), чувеног саксофонисте, композитора и аранжера, једног од највећих имена светске џез сцене.
Његова виртуозност и музичка визија обележиле су три и по деценије импресивне каријере. Наступајући с легендама попут Мајлса Дејвиса, Чика Корије и Хербиеа Хенкока, Кени Гарет је оставио неизбрисив траг у свету џеза.
Овај наступ на Новосадском џез фестивалу означава Гаретов први европски наступ након што је награђен престижном америчком Националном наградом за уметност (NEA Jazz Masters Fellowship), што је почаст која се додељује само најзначајнијим џез музичарима.
Фото: Pixabay/mohamed_hassan Новосадски ноћни базар – 17. новембар Организатори Ноћног базара вас позивају да 17. новембра дођете на Рибљу пијацу на 6. „Start up“ Новосадски ноћни базар.
И овај Ноћни базар ће почети у 17 часова, а зове се „Start up“ јер је посвећен излагачима – почетницима у пословању, којима је подршка свих нас и те како потребна.
Дођите да базарите, пазарите и одлично се проведете!
Фото: Градске инфо Интернационални филмски фестивал и „CON” конференција – од 25. новембра до 1. децембра „CON” конференција представља хибридни догађај који спаја конференцијски програм намењен професионалцима из домена креативних индустрија и музичке концерте, као и сјајан филмски програм.
На овај начин, „CON” повезује професионалце, уметнике и публику кроз кључне речи: „Conference, Confluence, Concerts, Connection“.
Програм ће се одржавати у Позоришту младих, Културној станици Свилара и СКЦНС Фабрици.
Фото: Анкица Мићашевић Новосадски зимзоленд – од 1. децембра до 28. децембра Крај новембра обележавамо еуфоријом пред почетак омиљеног зимског фестивала. Од 1. децембра почиње манифестација „Новосадски Зимзоленд“, која ће се одржати на Тргу слободе у Новом Саду.
Већ традиционална манифестација „Новосадски Зимзоленд“, настала је по угледу на најлепше божићне „пијаце“ у Европи, а сваке године реализује се уз подршку Града Новог Сада. Новогодишњи фијакер, медењаци, кувано вино, новогодишња јелка, музичке вечери, радионице за децу све то чини Зимзоленд омиљеним догађајем у граду.
Тридесет кућица биће постављено на тргу, посетиоци  ће моћи да купе новогодишње украсе, сувенире, кувано вино, разна пива, храну, медењаке,колаче и мед. Осим тога, организатори су припремили и богат пратећи културно-уметнички програм током трајања манифестације.
Празнична атмосфера ове године трајаће чак 28 дана, од 1. до 28. децембра и биће употпуњена разноврсним програмом који сваког дана окупља мноштво посетилаца.
Фото: Градске инфо Gde u Novom Sadu mogu da izađu generacije 40+?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад је до краја новембра фестивалски град – ево шта нас све очекује се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.