Нови Сад се гради: Погледајте како напредују радови у Алмашком крају (ФОТО/ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Nov.2023, 13:00

Нови Сад се гради: Погледајте како напредују радови у Алмашком крају (ФОТО/ВИДЕО)

Алмашки крај је 2019. године проглашен за културно-историјску целину одлуком Владе Републике Србије. 2022. године јавности је представљен план о његовом уређењу, док је реализација уређења започета почетком ове године.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> Како овај крај представља културно и историјско језгро Новог Сада, његова обнова представља једну од најзначајнијих градских пројеката. Радови су предвиђени да трају шест година, односно да комплетно уређење и нови изглед Алмашког краја буде готов до 2029. године.
Прва фаза отпочела је почетком 2023. године и требала би да се заврши до краја прве половине 2024.
Фото: Градске инфо У овој фази раде се улице Ђорђа Јовановића, Саве Вуковића, Скерлићева, Милована Видаковића и Златне греде. Планирано је партерно уређење уз асфалтирање и бетонирање, уређење сливника, локација за подземене контејнере. Такође, у овој фази радиће се на и на додатном уређењу, попут места за држаче за бицикле, клупе и осталог урбаног мобилијара. Радови се очекују и на подземним деловима. Очекује да са првом фазом буде завршена обнова око 60 кућа, као и садња великог броја дрвећа.
Фото: Градске инфо Посебан акценат у првој фази радова је на тргу који ће спајати улице Златне греде и Скрелићеву.
Фото: Градске инфо Након завршене прве фазе, у другој је предвиђен рад испред КС Свиларе, у централном и северостиочном делу Алмашког краја.
Читав пројекат уређења Алмашког краја обухватиће радове на око 600 објеката у 28 улица, а по завршетку радова Алмашки крај требало би да изгледа непрепознатљиво и достојно сваке културно-историјске целине града.
Фото: Градске инфо Almaški kraj – staro jezgro Novog Sada

Novi Sad se gradi: Još jedna ulica na Limanu 2 dobija novu kanalizacionu mrežu (FOTO/VIDEO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нови Сад се гради: Погледајте како напредују радови у Алмашком крају (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.