Футошка купусијада окупила посетиоце из региона, манифестацију отворио градоначелник Милан Ђурић (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Nov.2023, 16:47

Футошка купусијада окупила посетиоце из региона, манифестацију отворио градоначелник Милан Ђурић (ФОТО)

Манифестација која се годинама уназад одржава, успешно је реализована и ове године. Футошка купусијада 24. по реду, окупила је и данас посетиоце из различитих делова земље али и шире. Фото: НС уживо/Павле Пејић/илустрација Такмичаре очекује надметање у неколико дисциплина, а >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << програм је званично отворио градоначелник Новог Сада Милан Ђурић. „Ово је 24. по реду Купусијада у Футогу и оно што могу да приметим када сам пролазио, јесте да има далеко више људи. То је најважније и најбитније. Купусијада иде напред, из године у годину расте. Препознаје се нешто што је аутентично и традиционално. Купус је заштићеног географског порекла, поред Футога постао је и бренд Новог Сада. Током јучерашњег дана, одржала се мини купусијада. Данас ће се кувати слатки купус, дегустираће се и оцењивати. Такође, данас ће бити изабран и најтежи купус. Нови Сад је мултикултуралан град. Настављамо да подржавамо све манифестације и произвођаче“, рекао је градоначелник Милан Ђурић.
Фото: НС уживо/Павле Пејић/илустрација Културно-забавни програм траје током целог дана, уз мноштво извођача, укључујући Ансамбл народних игара и песама КЦ Младост са гостима – ансамблом Велико коло, децу из футошких вртића, школа, плесних и спортских клубова, солисте, оркестре и хорове и специјалне госте – Зорицу Брунцлик и оркестар Мирољуба Аранђеловића Кемиша.
Фото: НС уживо/Павле Пејић/илустрација Фото: НС уживо/Павле Пејић/илустрација Đurić: Novi Sad ima 176.247 zaposlenih, čak 45.526 više nego 2012. godine (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Футошка купусијада окупила посетиоце из региона, манифестацију отворио градоначелник Милан Ђурић (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.