„Бољи од вечитог“ – Новосадски дерби оправдао очекивања, погледајте атмосферу са подељеног „Карађорђа“ (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Nov.2023, 09:57

„Бољи од вечитог“ – Новосадски дерби оправдао очекивања, погледајте атмосферу са подељеног „Карађорђа“ (ВИДЕО)

Синоћ је на стадиону „Карађорђе“ одигран 13. градски дерби између РФК Нови Сад и ФК Војводина, а они који нису дошли на трибине пропустили су много више од фудбала. Фото: ФК Војводина Интересовање за меч било је велико, симболичне цене улазница стављене су само како би се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << прикупила додатна помоћ четворогодишњој Зари Урукало из Новог Сада.
Север је био резервисан за „фирмаше“, југ за „кориду“, источна трибина пунила се читаво прво полувреме, а запад је од старта био пун, али и подељен. На десној половини западне трибине били су Детелинарци, а на левој симпатизери Војводине.
Чак и неко ко није у току са овим ривалством схватио је након само неколико минута да ова утакмица има више од такмичарског значаја. Детелинарци, жељни фудбала којег већ скоро две године нема у њиховом крају, подсетили су како изгледа њихова подршка „канаринцима“, а нису остали „кратки“ ни Војводинаши.
Спортско, па и неспортско навијање, стварало је тензију коју су, сем навијача, осетили и сами играчи, а то је додавало тежину сваком њиховом потезу.
Најбољи показатељ за то је и прослава гола Зукића, који је свој дрес одлучио да покаже навијачима РФК-а.
Делић атмосфере можете погледати и сами: @gradskeinfo
Делић атмосфере са градског дербија између РФК Нови Сад и ФК Војводина! Црвено-бели су ипак били бољи од „канаринаца“ и резултатом 0:2 се пласирали у осмину финала Купа Србије. #fyp #viral #footbal #novisad #fudbal #fkvojvodina #rfknovisad #tiktoksrbija
♬ original sound – gradskeinfo
На друштвеним мрежама реакције су позитивне, а неки тврде и да је новосадски дерби „бољи од вечитог“, вероватно због његових актера.
Војводина је, чини се, показала тачно колико је било потребно, иако је тек у 78. минуту пробила бедем противника. РФК Нови Сад, са друге стране, требало би да буде потпуно задовољан приказаним, с обзиром на разлику у квалитету која је такође била очигледна.
Фото: РФК Нови Сад Подршка коју су добили и једни и други само је показатељ да је Новом Саду фалио овај градски дерби, као и да ривалитет између ове две екипе живи, иако се због различитих нивоа такмичења састају јако ретко.
Подсећамо, претходни дуел Војводине и Новог Сада био је 2004. године, а пре тога давне 1987. године. У најновијем издању ривалства „старе даме“ и „канаринаца“ ни једни ни други нису разочарали своје навијаче, али ипак ће црвено-бели бити задовољнији.
Војводина наставља такмичење у Купу Србије, док Новом Саду остаје да се фокусира на Прву лигу Србије.
„Канаринцима“ је након лошег старта сезоне циљ да опстану у другом рангу српског фудбала, а у будућности, надамо се, и да се пласирају у Супер лигу Србије, па да атмосферу са јучерашњег меча Новосађани не морају да чекају по две деценије, већ да то буде редовна појава. Novosadski derbi pripao Vojvodini: Zukić i Vukanović „dželati“ RFK Novog Sada

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Бољи од вечитог“ – Новосадски дерби оправдао очекивања, погледајте атмосферу са подељеног „Карађорђа“ (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.