Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Nov.2023, 15:39

Беговић: Поносна сам што софтвер из Србије има глобални значај (ФОТО/ВИДЕО)

Министарка науке, технолошког развоја и иновација Јелена Беговић посетила је данас Развојни центар компаније “Шнајдер Електрик” у Новом Саду и истакла да је поносна што је управо овде настао софтвер који има глобални значај. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs <<
“Велико ми је задовољство што сам данас као министар науке, технолошког развоја и иновација, у оваквој једној компанији. Овај фантастичан простор је зелен у свим критеријумима, у ком ради скоро 1000 инжењера. То су наши школовани, талентовани и амбициозни некадашњи студенти са Факултета техничких наука у Новом Саду и Електро-техничког факултета у Београду и Нишу. Велики понос представља и софтвер који је настао овде и који развија електро-енергетске системе на глобалном нивоу у више од 100 земаља”, истакла је министарка Беговић.
Министарка је такође похвалила Центар за младе таленте који је покренула ова компанија. “Електроенергетска мрежа је она основна инфраструктура, без које нико не може. Данас иста та мрежа, у 100 земаља, зависи од софтвера који је настао у нашој земљи. Зато је Центар за младе таленте, који је покренула ова компанија, изузетно важан јер даје шансу нашим најмлађима да се спремају за будућа занимања. Све то уз квалитетно и стручно образовање, од људи који то најбоље раде. Ови онлајн курсеви омогућавају да свако наше дете, без обзира где живи у Србији, добије могућност за образовање на један фантастичан начин”, закључила је министарка Беговић.
Битно је истаћи да Центар за младе таленте својим бесплатним курсевима из математике и програмирања, од 2012. године, омогућава да свако дете у Србији добије једнаку шансу за напредак и образовање.
Директор “Шнајдер Електрик” развојног центра Драгољуб Дамљановић, навео је планове за будућност и нагласио да је Центар за младе таленте једна од кључних ствари на том путу. “Велико ми је задовољство што смо имали прилику да министарки и присутнима представимо шта радимо и чиме се бавимо. Веома смо поносни на наше резултате, а све то је само део нашег путовања. Имамо много веће амбиције, желимо да проширимо портфолијо производа, јер је Шнајдер Електрик хаб за глобални Шнајдер Електрик, у срцу софтвера за енергетску транзицију. Ми хоћемо да се позиционирамо као експерти који знају да праве те софтвере за управљање електродистрибутивном мрежом, соларним панелима и пуњачима за електрична возила и осталим деловима, који практично утичу на комплетну зелену транзицију. Наша зграда Ингрид представља све сто желимо да постигнемо и потпуно је енергетски ефикасна. Овде имамо соларне панеле на крову и пуњаче за електрична возила на паркингу”, истакао је директор развојног центра Шнајдер Електрик, Драгољуб Дамљановић.
JGSP Novi Sad: Od 1. januara elektronske karte – cena za kupovinu van vozila ostaje nepromenjena

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Беговић: Поносна сам што софтвер из Србије има глобални значај (ФОТО/ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.