“Будућност хране”: Зелена серија са Институтом БиоСенс

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Okt.2023, 11:23

“Будућност хране”: Зелена серија са Институтом БиоСенс

Позивамо вас на разговор “Будућност хране” који ће се одржати у четвртак, 26. октобра, у 18 часова у Културној станици Свилара. Фото: Промо Овај догађај представља прилику да се упознате с најсавременијим технологијама које обликују будућност производње хране. “Будућност хране” >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је догађај који ЕУ инфо Поинт Нови Сад организује у оквиру Зелене серије, а у сарадњи са Институтом БиоСенс.
Истраживачи са Института БиоСенс Универзитета у Новом Саду и Универзитета и истраживачког института Вагенинген из Холандије ће са вама поделити своја знања и искуства, одговарајући на питања о томе како технологија револуционизује производњу хране. Сазнаћете како ове иновације омогућавају да конзумирамо безбедне намирнице, док истовремено смањујемо трошкове. Упознаћете се са системом после бербе, његовим значајем и применом у Холандији која је лидер у европској пољопривреди, као и улогом Института БиоСенс у развоју овог система у Србији. Такође, добићете увид у сарадњу научника кроз пројект АНТАРЕС, чија је сврха стварање одрживе пољопривреде.
У програму учествују проф. др Весна Бенгин, суоснивачица Института БиоСенс и координаторка АНТАРЕС пројекта, и Аниш Чауан, виши истраживач на Универзитету и истраживачком институту Вагенинген.
Модераторка овог значајног догађаја је Мирела Митрић, новинарка РТВ Војводине.
Да би присуствовали догађају потребно је да се пријавите путем линка:
https://euinfo.civicatalyst.org/biosens
Dnevne info: Najava najvažnijih dešavanja u Novom Sadu za ponedeljak 23. oktobar (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак “Будућност хране”: Зелена серија са Институтом БиоСенс се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.