На Спенсу одржана спортско-инклузивна манифестација „Утакмице пријатељства“ (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Okt.2023, 09:39

На Спенсу одржана спортско-инклузивна манифестација „Утакмице пријатељства“ (ФОТО)

Јуче, 19.октобра, с почетком у 10.00 часова у Малој дворани Спенса, одржана је спортско-инклузивна манифестиција „Утакмице пријатељства“. Манифестцију је отворио начелник градске управе за спорт и омладину Властимир Мастиловић. У даљем обраћању организатори догађаја испред >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Екуменске хуманитарне органиазицјје (ЕХОНС), Удружења полицајаца и грађана „Безбедна заједница“, Комесаријата за избеглице и миграције РС (КИРС), Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице у Србији (УНХЦР), Центра за кризно реаговање и политику (ЦРПЦ) пожелили су добородошлицу учесницима уз изражавање захвалности на одазиву за учешће.
Кроз програм учеснике су водили Ведрана Бјелајац (ЕХОНС) и Бобан Павловић (УПГ „Безбедна заједница“). Након плесног перформанса групе Б13, коју чине млади из Великог Рита“, уследила је трка пријатељства. У трци су учествовали сви присутни док су победу однели ученици Средње Школе унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ из Сремске Каменице.
Након уручења награда председник Крикет федерације Србије зеједно са децом из Прихватног центра Шид упознао је присутне са правилима крикета као спортске дисциплине.
У централном делу Представници институција су прситупили извлачењу фудбалских парова. На турниру су учествовале школе ОШ „Јожеф Атила“, ОШ „Вук Караџић“, ОШ „Душан Радовић“, Школа за основно и средње образовање „Милан Петровић“, Саобраћајна школа „Пинки“, Гимназија „Светозар Марковић“, Електротехничка школа „Михајло Пупин“, Средња Школа Унутрашњих Послова „Јаков Ненадовић“.
Треће место однела је екипа из Прихвантог центра Шид, друго место Средња Школа унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“, док је прво место освојила екипа коју су чинили ученици Електротехничке школе „Михајло Пупин“.
За учеснике трке пријатељства обезбеђене су медаље. За прва три места у оквиру фудбалског турнира уручени су и пехари. Додатне награде су обезбедили Dechatlon, Куглана „Жабац“, Escape room zone и Трамболина парк Амплитуда.
Регуларност и поштовање спортских правила спроводиле су професионалне судије. О безбедности на манифестцији су бринули представници Црвеног крста Нови Сад и Сремска Каменица, док су Полицијска управа Нови сад и Ватрогасни савез града Новог Сада ученике упознали са занимљивостима свог рада.
Догађај су донацијом подржали и пекара Европа, Кока-Кола и Минаква.
Организатори манифестације се захвљују свима који су дали свој допринос и помогли да се оствари циљ, а то је ујединити децу и младе из различитог социјалног контекста, како би кроз дружење и поштовање основних одредница спорта и фер плеја употпунили слободно време. Друштвена одговорност, волонтеризам и просоцијално понашање је поред учесника исказало 40 младих волонтера.
У том духу посебну захвалност организатори упућују, Асоцијацији младих волонтера, волонтерима новосадског волонтерског сервиса, волонтерима Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду, Средњој школи „Светозар Марковић“ и Екуменској хуманитарној организацији.
Renoviranje dečijih igrališta u Novom Sadu – Petrovaradin, Adice i Sajlovo dobijaju nove kutke za mališane (FOTO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак На Спенсу одржана спортско-инклузивна манифестација „Утакмице пријатељства“ (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.